OGLAS

gost RTL-a Danas

Je li ministar Ćorić vršio pritisak na vas? Vanđelić: 'Da, je'

30.8.2022. u 19:37/ RTL Danas

'O INA-i nisam pričao s premijerom direktno nego s cijelom Vladom, imali smo prezentacije gdje smo ukazivali da stanje nije dobro i da ide u nekom smjeru koji nije nezakonit', potvrdio je.


O najnovijem informacijama u aferi INA u studiju RTL-a Danas Ilija Radić je razgovarao s bivšim prvim čovjekom Nadzornog odbora Damirom Vanđelićem.

Danas je u medije izašla informacija da je Vanđelič kao član Nadzornog odbora slao mailove da cure milijuni iz INA-e pa je na pitanje što je poduzeo osim već spomenutih mailova, Vanđelić komentirao:


"Mi smo to imali kao temu na Nadzornom odboru i dobili su je svi članovi te je bila proslijeđena samom ministru. Situacija je bila vrlo jednostavna. Vidjelo se da INA ne posluje kako bi trebala pod upravljanjem MOL-a", kazao je Vanđelić.

Naš reporter je nekoliko puta Vanđeliću postavio pitanje zašto nije poduzeo ništa osim slanja mailova, no u nekoliko navrata je izbjegao odgovoriti pitanje.

Image
nisu uspjeli sve potrošiti

'Pljačkaši' INA-e kupovali kuće u susjedstvu. Pobrojali što su sve kupili ukradenim novcem

Image
nisu uspjeli sve potrošiti

'Pljačkaši' INA-e kupovali kuće u susjedstvu. Pobrojali što su sve kupili ukradenim novcem

"Pokušali smo utvrditi o čemu se radi. Čačkali smo i po plinskom poslovanju i po rafinerijskom poslovanju. Neke stvari smo pronašli i neke su ušle u poslovni plan te su se neke poštivale, a neke nisu. To je također na Upravi, mi kao Nadzorni odbor možemo lobirati da se usvoji određeni plan, ali je provođenje na Upravi", tvrdi Vanđelić.

"Određene stvari smo prijavili i razgovarali smo i imali praktički svaki mjesec dva dana sastanak s DORH-om gdje smo iznosili stvari koje nas brinu i na koje treba obratiti pažnju. Neke od njih su bili čudni transferi novca već u ono vrijeme i na njih smo upozoravali. Nije sve na meni. Ne može jedna čovjek sam promijeniti cijelu zemlju", pojasnio je Vanđelić.

Vanđeli kaže da je ima ogromne pritiske i čudne razgovore. "Onda bi možda razumjeli da sam dosta usamljen", dodao je.


Na pitanje je li bivši ministar Ćorić vršio pritisak na vas, Vanđelić je samo kratko odgovorio: "Da, je".

"O INA-i nisam pričao s premijerom direktno nego s cijelom Vladom, imali smo prezentacije gdje smo ukazivali da stanje nije dobro i da ide u nekom smjeru koji nije nezakonit", potvrdio je i dodao da nije tražio zaštitu zbog pritisaka: "Nisam vam ja baš tak mekan da tražim zaštitu".

Kao razlog zašto ministra Vanđelić nije prijavio rekao je da je to odmah riješio s njim na sastanku te da je odmah nakon razgovora prestao s pritiscima, ali i da je nedugo zatim i on otišao iz INA-e.

"Kada govorio o ovoje trenutnoj krađi, ona se dogodila krajem 2021. godine. Ja za to ne znam. Ne znam detalje. Ali mi smo primijetili tijekom 2021. da sustavno iz INA-e sustavno nestaju novi", kaže i dodaje da to vjerojatno po njegovom mišljenju nije jedini ovakav slučaj.


Upravo se čita

Image
'MAMA JE BOLJE'

Emotivna ispovijest novinarke koja je pobijedila rak: 'Iz svega je nastala slikovnica za obitelj koja prolazi isto'

Kaže da nikada nije upoznao Damira Škugora te da ga još nisu iz USKOK-a zvali oko ovog slučaja, ali da će se rado odazvati.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
a počeci nisu bili laki

U 25 godina u KB Merkur transplantirane 1772 jetre, 930 bubrega, 150 gušterača: 'Među 5 najboljih smo u svijetu'


Više s weba