VLADA NE POPUŠTA SINDIKATIMA?

Je li moguće? Ministar rada tri sata bio u Banskim dvorima pa tvrdio: 'Nismo razgovarali o štrajku...'

21.10.2019. u 18:55/ Vijesti.hr, Damira Gregoret

Iako je danas sastanak trebao biti održan u Središnjici HDZ-a, on je prebačen u Banske dvore

U četvrtak će, uz osnovne i srednje škole, u štrajk i fakulteti, nakon što je propao pokušaj mirenja Vlade i Sindikata znanosti i visokog obrazovanja. 

Ministar rada poručio je da ono što sindikalisti traže Vladi nije prihvatljivo, dok je u ime sindikalista Igor Radeka poručio da im nije ponuđeno doslovno ništa.

O detaljima pregovora s Markova trga se u RTL Danas javila RTL-ova novinarka Damira Gregoret i kazala da premijer Andrej Plenković još ne poziva obrazovne sindikate na razgovor o njhovim zahtjevima pa se ne čini da će štrajk brzo završiti. 

Premijerova ponuda već pet dana "na stolu"

Premijer Plenković i HDZ smatraju da se nema o čemu razgovarati s obzirom da je premijerova odluka o povišicama "na stolu" već pet dana. Premijer je tu ponudu iznio javno u srijedi sa saborske govornice, a Vlada i sindikati zasad komuniciraju isključivo preko medija. 

Nakon trosatnog sastanka u Banskim dvorima, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, danas je tvrdio da na sastanku štrajk nije niti spomenut. "Nismo se dotaknuli štrajka. Imamo i druge teme o kojima razgovaramo", kazao je Aladrović i dodao da štrajk nikome nije ugodna situacija. 

Sastanak iz HDZ-a prebačen u Banske dvore

"Razgovaramo, stavili smo ponudu na stol i očekujemo pregovore oko osnovice", kazao je Aladrović. Iako je danas sastanak trebao biti održan u Središnjici HDZ-a, on je prebačen u Banske dvore jer su u njih došli i Gordan Jandroković i Tomislav Čuljak i Ante Sanader koji su uvjeravali da ni oni neće razgovarati o štrajku. 

No, sigurno je da će ta tema sutra biti na stolu jer je Plenković najavio koalicijski sastanak, izvijestila je Damira Gregoret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
show među zastupnicima

Bauk u Saboru pustio Juru Stublića i dao podršku Grmoji

Više s weba