OGLAS

IZGRADNJA PASTROLANOG CENTRA

Jedina žrtva zagrebačkog potresa dobila Zakladu: 'Anamarija će i dalje živjeti u svima nama kad bazilika zasja starim sjajem'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Anamarija je svirala u orkestru, pjevala, plesala, izrađivala poklone za majčin i očev dan i pomagala u organizaciji raznih župnih događaja.

23.3.2021. u 15:24/ Hina

Na godišnjicu smrti jedine žrtve potresa u Zagrebu, 15-godišnje Anamarije Carević, u utorak je predstavljena Zaklada za obnovu bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra, koja nosi njezino ime.

"Prije godinu dana u razornom zagrebačkom potresu mnogi su izgubili puno, ali vi ste obitelji Carević sigurno izgubili najviše. Mnogi su ostali bez svojih domova, s velikom traumom, ali domovi će se izgraditi, a život Anamarije, nažalost, ne u ovom zemaljskom obliku", rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.


Zaklada će raditi na izgradnji novog pastoralnog centra, koji će svima vezanima uz baziliku dati novi prostor za susrete, molitvu i druženje. Šteta na bazilici i spomenicima je velika i trebat će puno godina, znanja i ulaganja da se grad obnovi, kaže Obuljen Koržinek. 

"Ovih dana najviše govorimo o obnovi i svemu što smo napravili ili trebamo napraviti, ali danas je prilika da manje govorimo o zgradama, a više o obnovi duha", poručila je Obuljen Koržinek dodavši kako će Vlada nastaviti pratiti rad Zaklade. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako "strah još uvijek postoji, nesigurnosti ima na svakom koraku, ali ljudi se okupljaju da bi pomogli, osnivaju zaklade, fondove, a humanitarna djelatnost je na vrhuncu". 

Pastoralni centar okupljat će mlade

Zgrade i ceste će se obnoviti i popraviti, bazilika će ponovno okupljati građane kojima je potreban duševni mir, a pastoralni centar okupljat će mlade koji će u zajedništvu i molitvi rasti i razvijati se u ljude snažnog i nepokolebljivog duha, baš kakva je bila Anamarija, rekla je Majić. 

Majka poginule djevojke Nataša Carević poručila je da će s velikim ponosom i ljubavlju gledati na novi pastoralni centar, koji će nositi ime njezine kćeri. 


Anamarija je svirala u orkestru, pjevala, plesala, izrađivala poklone za majčin i očev dan i pomagala u organizaciji raznih župnih događaja. "Želim da naša bazilika ponovno zasja starim sjajem, tako će moja Anamarija i dalje živjeti u svima nama", kazala je Carević.

Zakladnik, župnik i rektor bazilike Ivan Matić istaknuo je kako je s vremenom sazrijevala ideja skupine mladih vjernika o osnivanju Zaklade. 

"Imajući na umu da ćemo u obnovi bazilike, kao zaštićenog spomenika kulture, imati potporu Ministarstva, znali smo da i mi trebamo dati svoj doprinos. Ova kušnja dala nam je snagu da gledamo dalje i uz obnovu bazilike rekonstruiramo i dogradimo pastoralni centar, koji će nositi ime Anamarije Carević". 

Matić je pozvao građane da u znak sjećanja na jedinu žrtvu zagrebačkog potresa večeras u 19 sati upale svijeće u svojim prozorima, a vjernike da se pridruže svetoj misi u 18,30 sati.


Upravo se čita

Image
PEREZ POLUDIO

Otkriven pravi razlog: Hrvat je potjeran iz Reala zbog Bellinghama?

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUPERSTAR

Dino oduševio izvedbom Čolićeva hita, a Severina primijetila detalj: 'Ne vidim ti frizuru, ličiš mi na mog sina'


Više s weba