'kriva je uprava'

Još jedna nevjerojatna priča iz Hrvatske: Riječani pred ovrhama zbog računa koji im nikad nisu stigli!

17.2.2020. u 20:20/ Ida Balen

Nekima su čak zbog 'nepodmirenih dugova' isključili struju

Sve više Riječana muku muči s računima koji nisu plaćeni na vrijeme. Ne zato što ih nisu htjeli ili mogli platiti, već zato što im ih, tvrde, poštari uopće nisu dostavili, ili su to učinili sa zakašnjenjem.

Iz Hrvatske pošte pak tvrde da to nije istina pa smo otišli provjeriti na Kantridu, odakle je došlo najviše pritužbi. Stanovnici s kojima smo razgovarali odabrani su nasumce, bez prethodne najave.

"Sad ništa ne bi trebalo niti doći jer sam sve račune platila, ali eto. Loše, stvarno je loše to s dostavom pošte, ja stvarno ne krivim same poštare, mislim da im ne valja sistem", rekla je Lidija Bruketa iz Rijeke.

Iz mjeseca u mjesec kasni se s plaćanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dolazi redovno po skoro mjesec dana je nema. Svaki put nam dođe kamata što nismo platili na vrijeme, ali poštu to baš briga. Ja znam da poštar nije kriv, nego Uprava", rekao je Vladimir Jurišić iz Rijeke.

Iz Hrvatske pošte tvrde da je sve u redu i da na Kantridi do sada nije bilo nepravilnosti. Ipak, pritužbe dolaze iz gotovo svih riječkih naselja, ali i okolice.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

"Mi na području Rijeke smo prošle godine zaprimili više od devet i pol milijuna običnih pošiljki, znači, mogućnost greške naravno postoji. Međutim kad pogledamo broj prigovora koje zaprimamo i opravdanih grešaka poštara, riječ je o izrazito malom broju, odnosno, u promilima", izjavio je Danijel Biljan, direktor Sektora dostave.

A zbog računa koje nisu primili u roku, a neki ni uopće, stanovnici se žale da im je isključena struja. Stižu im i opomene pred ovrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj, ne jednom, sto puta!! Čak mi se dogodilo da mi k susjedi pošta ode. Čestitku iz Francuske, ja sam imala rođendan 31.1., dobila sam tek prije dva dana", rekla je Mirela Prispilović iz Rijeke.

"Recimo uplatnice za struju su mi završile dvaput kod susjeda, a dvaput ih nisam uopće dobila", objasnila je Lidija Bruketa iz Rijeke.

Iz Pošte zaključuju da će utvrditi o čemu se točno radi te da korisnici imaju pravo tražiti odštetu. No problem je što to vrijedi samo za preporučene pošiljke koje nisu na vrijeme dostavljene. Nitko ne preuzima odgovornost za neplaćene račune.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠALJIVA OBJAVA

Nakon pobjede javio se HGSS: 'Timovi su u pripravnosti zbog moguće potrage za Marquinhosom'

Više s weba