putem video linka

Josipović čestitao Novu godinu hrvatskim vojnicima u misijama

shimmer fallback

'Mogu reći da su svi sigurni, da su svi dobro, čestitao sam im Novu godinu i zaželio siguran povratak u Hrvatsku', rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga.

1.1.2015. u 17:50/ I.L./HINA

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović čestitao je u četvrtak Novu godinu putem video linka hrvatskim vojnicima koji se nalaze u misijama potpore miru u Afganistanu, Kosovu te na brodovima u sklopu misije "Atalanta" u Somaliji i pritom izrazio ponos jer vojnici "odgovorno, savjesno i uspješno izvršavaju sve dobivene zadaće".

"Mogu reći da su svi sigurni, da su svi dobro, čestitao sam im Novu godinu i zaželio siguran povratak u Hrvatsku", rekao je Josipović u izjavi novinarima u Ministarstvu obrane dodavši da su i vojnici novogodišnju čestitku uputili svim hrvatskim građanima.

"Rekao sam im da sam ponosan na njih jer odgovorno, savjesno i uspješno izvršavaju sve dobivene zadaće", istaknuo je Josipović kojega su u MORH-u dočekali ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera, general zbora Drago Lovrić.

Vojnici u misijama Novu godinu dočekali su "u uvjetima koji su im na raspolaganju", dodao je Josipović. "To je vojnički život, to moramo znati. A najvažnije je da u svakom trenutku budu sigurni", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U misijama potpore miru tijekom 2014. sudjelovala su 324 pripadnika Oružanih snaga, a trenutačno ih je 140.

Predsjednik Josipović prije posjeta MORH-u obišao je i Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba te Državnu upravu za zaštitu i spašavanje gdje su ga, rekao je novinarima, izvijestili da je broj intervencija, s obzirom na blagdane, bio malo pojačan, no nije bilo "velikih, izvanrednih događaja". "Sve službe koje su bile angažirane, reagirale su na odgovarajući način i uspješno", rekao je.

Upravo se čita

Image
SRCE VATRENO

Slika koja topi dušu: Pogledajte reakciju Kramarićeve bake nakon što joj je unuk potopio Kanadu

Novinare je zanimalo i je li njegova protukandidatkinja na predsjedničkim izborima, Kolinda Grabar-Kitarović "napravila mudriji potez" od njega jer je na novogodišnju noć posjetila branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva obrane, no Josipović se s tim nije složio.

"Ne, ne. Ja sam dočekao Novu godinu na Trgu bana Jelačića. Bilo je jako dobro, veselo. Nakon toga otišao sam u najvažniju instituciju, kažemo to malo pjesnički, rodilište. Bio sam tamo gdje se stvara novi život, podijelio sam veselje s majkama koje su dobile djecu i bilo je zaista prekrasno i mislim da je to bio najbolji početak godine koji sam sebi i svojoj supruzi mogao priuštiti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li i on posjetiti branitelje prosvjednike, Josipović podsjeća da je već posjetio branitelje ispred ministarstva te ih pozvao u svoj Ured. "Imaju moj poziv, u svakom trenutku su im vrata ureda otvorena i vrlo ću ih rado primiti", rekao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba