'SKUP VESELJA I RADOSTI'

Juričanu kazna za šator: 'Neka mi svjedoče Glogoški, Brkić, Grabar Kitarović, Bandić i Klemm!'

Image
Foto: Facebook

Predsjednički kandidat na prošlim izborima Dario Juričan 'zaradio' je kaznu od 700 kuna

24.1.2020. u 12:30/ Vijesti.hr

Juričan je kaznu 'zaradio' pod optužbom da je početkom siječnja ove godine ispred Zagrebačkog holdinga postavljao šator prilikom performansa zvanog "Desant na Holding", tijekom kojeg je dijelio janjetinu građanima i građankama.

Juričan se oglasio priopćenjem u kojem protvrđuje da je ''skup veselja i radosti preuzimanja Zagrebačkog holdinga 8. siječnja 2020. prijavio MUP-u i oni su se uredno uprizorili'' te opisuje, između ostalog, kako je i sam pitao o postavljanju šatora one koji su ih dizali, a ''tada mu je rečeno da je to stari hrvatski običaj prakticiran još u Savskoj 66 u Zagrebu i da ne postoji zapreka za postavljanje istih''.

Kao osobe koje će posvjedočiti o starom hrvatskom običaju postavljanja šatora Juričan je sudu predložio kao svjedoke ''uvažene organizatore i eminentne posjetitelje tog šatora u Savskoj 66: Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića''

Priopćenje predsjedničkog kandidata iz prvog kruga prenosimo u cijelosti bez intervencija:

ZOVEM KLEMMA, GLOGOŠKOG, GRABAR-KITAROVIĆ I BANDIĆA DA BUDU MOJI SVJEDOCI U PROCESU DARIO JURIČAN VS. KOMUNALNO REDARSTVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREKRŠAJNI SUD
preko I PO Komunalnog redarstva, Trg Francuske republike 15, Zagreb

Dario Juričan, M. Divkovića 7, Zagreb

Upravo se čita

Image
SLUČAJ AGROKOR

Je li 11 mil. kn proračunskog novca bačeno u vjetar zbog podizanja optužnice? Što kaže DORH?

PRIGOVOR NA OBAVEZNI PREKRŠAJNI NALOG
Klasa: 363-04/20-012/8 Urbroj: 251-13-81-1/005-20-2 od 15.1.2020.

Poštovani Sude,
temeljem gore navedenog prekršajnog naloga odvaljena mi je kazna od 700 kuna za navodno osobno postavljanje 5 šatora u Ulici grada Vukovara 41 na javnoj zelenoj površini dana 8.1.2020.
Točno je da sam skup veselja i radosti preuzimanja Zagrebačkog holdinga 8.1.2020. prijavio MUP-u i oni su se uredno uprizorili. Pritom je stigla i komunalna redarka.
Ja sam, kako i doliči Zagrebačkom holdingu, došao s janjetinom. Pripadnici MUP-a i komunalna redarka janjetinu su nježno odbili. To što su radi toga eventualno ostali gladni ili jalni na masu žderonja janjetine, pa mi je stoga nedajbože opaljena veća kazna, to mi je stvarno žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navod o vlastitom postavljanju šatora opovrgavam. Ne posjedujem niti jedan šator i zbog toga se kajem. Stalno prolazim trgovačkim centrima i iako su na silim popustima, nikako da ih kupim. Šatori su postavljani spontano od strane ljudi koji su se tamo zatekli. Njihov identitet nije mi u potpunosti poznat, iako su me grlili i pritom ostavljali masne tragove janjetine na mom kaputu, pa je možebitno ostao dojam prisnosti, uvjeravam Sud da mi je samome nanesena šteta jer je kaput morao u kemijsku čistionicu. Ako komunalna redarka ima saznanja o njihovom identitetu neka mi javi jerbo bih i ja tužio radi nadoknade štete počinjene mom kaputu.

Na moj upit zašto postavljaju šatore, rečeno mi je da je to stari hrvatski običaj prakticiran još u Savskoj 66 u Zagrebu i da ne postoji zapreka za postavljanje istih. Ja ih nisam mogao spriječiti u namjeri postavljanja šatora jer sam im u očima vidio veliku kriminalnu volju, a ja kao poznavatelj sudske prakse znam da je radi jake kriminalne volje u zatvoru završio Milan Bandić i da se protiv toga ne može boriti. Neka mi bude oprošteno.

Kao osobe koje će posvjedočiti o starom hrvatskom običaju postavljanja šatora ja sudu predlažem kao svjedoke uvažene organizatore i eminentne posjetitelje tog šatora u Savskoj 66: Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića.
Njihove adrese su mi nepoznate, a nisam siguran u kojem stanu preživa Bandić jer je pored svoga stana u Bužanovoj 4 koristio i raspolagao s još tri tajna stana.
Navedeni svjedoci će sudu obrazložiti što znači spontano okupljanje, postavljanje šatora i nenaplate kazne za 555 dana koja se meni, malom krimosu, želi naplatiti za jedan dan za šatore koje nisam osobno postavio.

Napominjem da je janjetine brzo nestalo i da mi se prigovaralo da bi janjetine kod Milana Bandića bilo cijelu noć. U svoju obranu imam reči da kada preuzmem Zagrebački holding da će janjetine biti od jutra do mraka te je to i bio pravi i jedini razlog mog bivstvovanja kod Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Juričan
U Zagrebu 24.1.2020.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba