u raščišćavanju

Jutros na mjestu željezničke nesreće ozlijeđen radnik HŽ-a. Odvezla ga Hitna pomoć

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Doznajemo da ozljede ne bi trebale biti teže. Danas se očekuje i detaljno izvješće policije o dosadašnjim saznanjima o nesreći

11.9.2022. u 10:28/ Borko Brunović

Jutros je na mjestu stravične željezničke nesreće kraj Novske ozlijeđen radnik HŽ-a tijekom raščišćavanja terena.

Doznajemo da se radi o lakšim ozljedama koje je zadobio u trenutku kada je na njega pao neki dio. Djelatnici Hitne pomoći odvezli su ga, a iz HŽ-a su potvrdili da ozljede ne bi trebale biti ozbiljnije.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 21:30 sati putnički vlak naletio je brzinom od oko 100 km/h na zaustavljeni teretni vlak koji je, navodno, bio u kvaru. Među poginulima je i mladić od 17 godina. Očevid na mjestu nesreće gotov je, a danas bi trebalo početi vještačenje. Iz policije su za danas najavili detaljno izvješće o svim do sad prikupljenim informacijama o nesreći.

U medijima se jučer prenosilo kako je strojovođa vlaka prešao preko crvenog signala na pruzi koji označava naredbu da stane. Ubrzo se zaletio u vlak ispred sebe. Od siline udarca kompozicija se odvojila od kotača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba