LAŽIRAO ISTRAGU?

Kajkić: Učinili su me lopovom i izdajnikom, a ja sam časno radio svoj posao

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Niti sam ja što krivotvorio, insinuirao, niti sam bilo što pogrešno napravio, rekao je suspendirani šef Nacionalnog sindikata policije.

25.7.2018. u 15:13/ Hina

Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić, udaljen iz službe zbog sumnje u tešku povredu službene dužnosti, u srijedu je ustvrdio da nije učinio ništa pogrešno, a postupak protiv njega nazvao je nastavkom pritisaka koji su počeli dok je istraživao ratni zločin na Ovčari.

„Niti sam ja što krivotvorio, insinuirao, niti sam bilo što pogrešno napravio. Moja najveća greška je što sam časno, pošteno i profesionalno radio svoj posao. Cijelim tijekom provođenja tog postupka bilo je opstrukcija“, kazao je Kajkić na konferenciji za novinare koju je organizirala Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Predstavnici Koordinacije Zorica Gregurić i Josip Jurčević istaknuli su kako Kajkić ima njihovu punu podršku. Tvrde da je suspendiran zbog "prekomjernog istraživanja", odnosno jer je istraga njegove skupine „došla do podataka da je sa zločinom na Ovčari povezan i istaknuti pripadnik stranke Milorada Pupovca", koalicijskog partnera vladajućeg HDZ-a.

>> Suspendiran predsjednik Nacionalnog sindikata policije: 'Sumnjamo da je lažirao istragu i dokumente o ratnim zločinima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferenciju pod nazivom „Tko u Hrvatskoj štiti krvnike s Ovčare“, Gregurić je završila poručivši kako je u Hrvatskoj sve u rukama izvršne vlasti te istaknula da je ovo humanitarno i pravno, a nikako političko pitanje.

Ustvrdivši da je sve što se o njegovu slučaju ranije moglo pročitati u medijima notorna laž Kajkić je kazao da se se u MUP-u „uhvatili jedne bilješke“ te da mu je nanesena velika šteta i nepravda.

Upravo se čita

Image
ljudska greška?

Šok u Engleskoj! 39.000 COVID slučajeva vođeno kao negativno. 'Moglo je umrijeti bar 20 ljudi'

Kajkić: Učinili su me izdajnikom i lopovom

„Pretresali su mi ured. Učinili su me izdajnikom i lopovom“, kazao je Kajkić dodajući da sve o slučaju zna i premijer Andrej Plenković. No, o detaljima, kako je rekao, ne može govoriti jer traje postupak, iako bi sve vrlo rado podijelio s javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je njegov nesporazum s čelnim ljudima MUP-a počeo još u veljači te da su se nadležni više bavili njim nego počiniteljima najtežeg zločina u Hrvatskoj u posljednjih 50 godina. Prisjetio se i da je prije mnogo godina u policiji čuo da „tko dirne u Ovčaru ode glava“, a sada se, ističe, u to i uvjerio.

Na konferenciji za novinare pred Hrvatskim generalskim zborom bila je i majka Francuza Jean-Michel Nicoliera, ubijenog na Ovčari, a Jurčević je poručio da „svi na vlasti“ trebaju biti svjesni da opstrukcija istrage ratnih zločina također predstavlja ratni zločin.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je udaljen iz službe policija je u utorak izvijestila da je utvrđena sumnja da je "tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja vezanog uz ratne zločine, sačinio dokument o poduzetim radnjama, iako u stvarnosti te radnje nije poduzeo. Dokument je potom, zajedno sa suspendiranom državnom službenicom, "potpisom ovjerio kao istinit i nadalje ga koristio za poduzimanje daljnjih službenih radnji.

Po dovršetku ovog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela", kazali su u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba