dr'šte gaće!

Kakav tjedan - najavili poskupljenje grijanja, telekoma, goriva, registracije auta

Image
Foto: Goran stanzl/Pixsell

Litra dizela idući bi tjedan mogla dosegnuti 15 kn, zbog osiguranja od naleti divljači na vozila, registracija poskupljuje za 30-ak kuna. I tako redom...

4.6.2022. u 13:38/ K.D.H.

Gorivo, telekomi, grijanje, registracija auta - sve to najavili su da će poskupjeti skoro u istom danu.

Sljedećeg tjedna litra dizela bit će skuplja 83 lipe pa će nova cijena biti 13.97 kuna. Litra benzina ide gore za 70 lipa i koštat će 14.56 kuna. Plavi dizel ide za 84 lipe gore, i litra će bit 10.09 kuna. Kako donosi Index, sva tri vodeća telekoma poskupljuju neke usluge od 1. srpnja. Potrošači pritom imaju rok u kojem mogu to odbiti i jednostavno raskinuti ugovor.

Korisnici A1 Homebox usluge ovih su dana dobili obavijest o povećanju cijene usluge za 20 kuna. Opravdavaju to poboljšanjem usluge, stabilnijim internetom i "sve većom količinom interneta", što god to značilo.

Sva navedena poboljšanja, kažu iz A1, zahtijevaju povećanje ulaganja, a zbog situacije na tržištu i poskupljenja energenata dodatno se povećavaju troškovi poslovanja. I telemach diže cijene mobilnih pretplatničkih paketa koji su bili dostupni za aktivaciju od ožujka 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
energetska kriza

HEP diže milijardu eura kredita i za kupnju plina. Vlada će reagirati i na poskupljenje goriva idući tjedan

Image
energetska kriza

HEP diže milijardu eura kredita i za kupnju plina. Vlada će reagirati i na poskupljenje goriva idući tjedan

Mediji javljaju i da se Hrvatski telekom također sprema objaviti povećanje cijena. Koliko, tek će se vidjeti. No i HEP Toplinarstvo najavilo je poskupljenje pa će grijanje preko gradskih toplana od iduće sezone biti skuplje. Iz HEP-a su pritom istakuli da je veleprodajna cijena plina porasla za 1500%, a da se sama cijena grijanja nije mijenjala posljednjih 10 godina.

A i registriranje automobila poskupit će za 30-ak kuna i to zbog dodatnog osiguranja od naleta na divljač.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba