Ali ipak nije žarište?

Kaos u splitskom zatvoru: Zaraženih je više nego u svim kaznionicama u Hrvatskoj zajedno. Policajca prisilili da radi zaražen koronom

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Poznato je i da su se zatvorenici žalili na neadekvatnu zaštitu od zaraze još na početku proglašavanja pandemije u ožujku, ali njihova pobuna ubrzo je ugušena

14.3.2021. u 18:30/ RTL Vijesti

U Zatvoru u Splitu i dalje je zabrinjavajuć broj zatvorenika i službenika zaraženo koronavirusom, ali Ministarstvo i uprava Zatvora tvrde da je ondje i dalje situacije pod kontrolom. 

Nelogična objašnjenja

Kako piše Slobodna Dalmacija, u zatvoru na Bilicama trenutno je zaraženo 29 zatvorenika i troje službenika, a donedavno je taj broj bio i veći s 41 zaraženim zatvorenikom i 15 zaraženih službenika zatvora. 

Nije ohrabrujuć ni podatak da u ostatku hrvatskih zatvora sveukupno gledano ima tek pet zaraženih zatvorenika i šest zaraženih službenika. 

Ipak, iz Ministarstva pravosuđa i uprave tvrde da Bilice nisu žarište, već je to samo dio ukupnog porasta broja zaraženih na području Splita. Ipak, treba imati na umu da zatvorenici i pritvorenici nisu imali doticaja s općom populacijom pa se ovo objašnjenje čini pomalo nelogično. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
još jedna u nizu

Nakon što je učitelj umro nakon cijepljenja u subotu, talijanska regija Pijemont privremeno obustavlja cijepljenje AstraZenecom

Image
još jedna u nizu

Nakon što je učitelj umro nakon cijepljenja u subotu, talijanska regija Pijemont privremeno obustavlja cijepljenje AstraZenecom

Problemi se nižu od početka pandemije

Iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske smatraju da institucije stoje iza upraviteljice splitskog zatvora Ane Svaline, a tvrde i kako je jedan pravosudni policajac bio prisiljen doći na posao iako se požalio na simptome zaraze. Nakon što mu nije dopušteno da ide kući, dva dana je proveo na radnom mjestu da bi mu potom stigao pozitivan nalaz na koronavirus.

Poznato je i da su se zatvorenici žalili na neadekvatnu zaštitu od zaraze još na početku proglašavanja pandemije u ožujku, ali njihova pobuna ubrzo je ugušena. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Neosporno je, kažu iz Sindikata, da kaznionica na Bilicama nema dovoljno pravosudnih policajaca što je uvjetovalo "neodgovorno ponašanje Uprave Zatvora". 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba