AFERA DRIMIA

Karamarko najavio žalbu: 'Nije bilo sukoba interesa, doći ćemo do svoje pravde'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši potpredsjednik Vlade najavio je u utorak da će se žaliti na presudu Upravnog suda koji je potvrdio lipanjsku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

27.9.2016. u 14:39/ Hina

Tomislav Karamarko najavio je u utorak da će se žaliti na presudu Upravnog suda koji je potvrdio lipanjsku odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prema kojoj je bio u sukobu interesa zbog poslovnih i prijateljskih odnosa sa savjetnikom MOL-a Josipom Petrovićem.

Image
ništa od poništenja odluke

Afera Drimia: Upravni sud potvrdio sukob interesa, Karamarko bez komentara

Image
ništa od poništenja odluke

Afera Drimia: Upravni sud potvrdio sukob interesa, Karamarko bez komentara

"Nakon što sud dostavi pisani otpravak i nakon izvršenja uvida u obrazloženje suda svakako ćemo uložiti žalbu. Sukoba intersa nije bilo i doći ćemo do svoje pravde”, izjavio je Karamarko Hini.

Upravni sud u ponedjeljak je zaključio da je odluka Povjerenstva bila zakonita odnosno da je Karamarko kao potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa. Na odluku suda Karamarko ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Visoki upravni sud.

Kada je nakon odluke Povjerenstva o tzv. aferi Drimia podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade i najavio sudsku tužbu Karamarko je odluku nazvao "napola nakaradnom", navodeći da podsjeća na verbalni delikt i da je "isforsirana pritiskom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je 15. lipnja zaključilo da je Karamarko u sukobu interesa jer njegovi privatni interesi mogu utjecati na nepristranost u obavljanju javne dužnosti, kao i da zbog potencijalnog sukoba interesa ne može sudjelovati u donošenju odluka vezanih uz Inu i arbitražne postupke između Hrvatske i MOL-a.

"Iznošenjem osobnih stavova i prijedloga kojima se zalagao za povlačenje Hrvatske iz arbitražnih postupaka koji se vode između Hrvatske i MOL-a, osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 5. svibnja 2016. godine, između predstavnika Domoljubne koalicije i Mosta, dužnosnik Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa", stoji u odluci Povjerenstva.

Upravo se čita

Image
čak ni kad zatopli

Upozorenje svima koji idu na Sljeme! Ne prolazite i ne zadržavajte se oko TV tornja

Sukob interesa Povjerenstvo je utvrdilo temeljem članka 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji navodi da sukob interesa dužnosnika postoji ako je njegov privatni interes u suprotnosti s javnim, a posebice kada taj privatni interes može utjecati na nepristranost u obavljanju javne dužnosti.

Povjerenstvo je utvrđivalo je li Karamarko u sukobu interesa jer je tvrtka njegove supruge dvije godine imala ugovor s tvrtkom Josipa Petrovića "Peritus savjetovanja“ u razdoblju nakon dolaska Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska u Banske dvore te zbog toga što je u prijateljskim odnosima s Petrovićem, zastupnikom i savjetnikom MOL-a s kojim je Hrvatska zbog Ine u dva postupka arbitraže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
OTKRILA SVE DETALJE

Vučković oko spornih SMS-ova: 'Nisam tražila pojedinačne usluge, poruke sam slala...'

Više s weba