kritizirao stručnjake

Karlovački gradonačelnik: 'Sad im je valjda jasno da ne može bez pijeska. Bude li još kiše, u problemima smo'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mandić smatra da Hrvatske vode moraju učiniti nešto bolje u zaštiti ljudi

19.9.2022. u 9:39/ RTL Vijesti

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako stručnjacima i vatrogascima valjda je sada jasno kako bez kombinirke, pijeska i zemlje nema zaštite od poplave.

''Bilo je teško, no vjerujem da je sad i stručnjacima i vatrogascima jasno da bez kombinirke, pijeska i zemlje se teško može zaštititi išta. Mislili su valjda da ove box barijere mogu zaštititi od vode, no to se nije pokazalo'', kazao je Mandić u programu Radio Mrežnice. .

Naglasio je kako je ovo što dogodilo treba biti pouka i potvrđuje da su se držali prognoza, osobito onih Hrvatskih voda čije su projekcije pokazivale 750 cm.

Image
nema kraja mukama

Vodostaj Kupe i Korane pao, kiša i dalje pada, a nakon poplave - porcija tuče

Image
nema kraja mukama

Vodostaj Kupe i Korane pao, kiša i dalje pada, a nakon poplave - porcija tuče

''Zapravo i ovo u Ozlju i u okolici pokazuje iznenađujuće stvari koje se događaju, no da se vratim na Karlovac, mi ovdje znamo da se vreće ne pune na 750 cm'', rekao je Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da Hrvatske vode moraju učiniti nešto bolje u zaštiti ljudi, a dodaje da je jutros napeta situacija još u Koritinji.

''Na raspolaganju smo ljudima u Brodarcima, Koritinji, gdje treba. Koliko imam informaciju, u Brodarcima su poplavljene dvije kuće, ostalo su dvorišta i gospodarski objekti, a svi koji imaju potrebu neka se jave u Grad Karlovac'', rekao je Mandić.

Upravo se čita

Image
BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ministar Malenica: 'Država je jaka i učinkovita onoliko koliko štiti ranjive skupine'

Karlovački gradonačelnik naglašava da je zemlja je natopljena, korita su puna, i upozorava da ako bude li u sljedeća dva tjedna pala ista količina kiše, bit ćemo u problemima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Beskućnici u Direktu

Jednog su kao bebu pronašli pored kante za smeće, drugi je bio ovisan o kocki i drogi: 'Izgubio sam sve, ali mi je onda proradio klik u glavi'

Više s weba