ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon sloma obrane grada Vukovara i dovoženja zarobljenika na područje 'Ovčare', u jednom je hangaru grubo fizički zlostavljao 18-godišnjaka...

27.9.2022. u 18:29/ RTL Vijesti

Radna skupina Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršila je istraživanje za ratni zločin na "Drvenoj pijaci" u Vukovaru.

Sumnja se da je 63-godišnjak počinio dva ratna zločina, zajedno s još najmanje jednim, zasad nepoznatim pripadnikom srpske vojske, na štetu tri osobe. Počinio je "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva te Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika".

Za vrijeme rata je osumnjičeni kršio pravila međunarodnog prava - protuzakonito je zatvarao civilno stanovništvo i ratne zarobljenike, nečovječno postupao prema njima na način da im se nanose velike patnje ili ozlijede tjelesnog integriteta i zdravlja, što je rezultiralo smrću.

Image
neprepoznatljiv je

Ovako izgleda branitelj Azovstala prije i poslije ruskog zarobljeništva: 'Nemam riječi. Zastrašujuće'

Image
neprepoznatljiv je

Ovako izgleda branitelj Azovstala prije i poslije ruskog zarobljeništva: 'Nemam riječi. Zastrašujuće'

U studenom 1991. godine, tijekom oružane agresije na Republiku Hrvatsku, 63-godišnjak je u dijelu Vukovara zvanom "Drvena pijaca" kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi u jednoj od razrušenih kuća pronašao i zarobio 48-godišnjeg ranjenog civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da ga je naoružan odveo do druge kuće u Vukovaru gdje se nalazio privremeni štab JNA i predao ga nepoznatim pripadnicima paravojnih postrojbi. Tako ga je protuzakonito lišio slobode i zatvorio.

Nakon toga 48-godišnjaku se izgubio svaki trag i do danas nije pronađen...

Upravo se čita

Image
EUFORIJA DILJEM SVIJETA

VIDEO Od Toronta do New Yorka: Evo kako se pobjeda Vatrenih euforično slavila u Sjevernoj Americi

Osim toga, nakon sloma obrane grada Vukovara i dovoženja zarobljenika na područje "Ovčare", u jednom je hangaru grubo fizički zlostavljao 18-godišnjaka. Udarao ga je rukama, nogama i palicama po glavi i tijelu.

Mladić je zadobio teške tjelesne ozlijede i pretrpio intenzivnu bol. Sumnja se da je isto učinjeno i 31-godišnjaku koji je zbog zadobivenih ozljeda i preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je bio svjestan da je riječ o osobama koje su prethodno dovedene iz bolnice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeta kaznena prijava.  

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba