stižu sankcije

KBC Zagreb priprema 11 opomena pred otkaz zbog nepoštivanja uvođenja covid potvrda

Image
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

U KBC Sestre milosrdnice još nema opomeni pred otkaz, a razlog tome je što još nitko nije uzastopce, tri dana zaredom, izostao s posla

7.10.2021. u 12:01/ RTL Vijesti

KBC Zagreb priprema 11 opomeni pred otkaz zbog nepoštivanja uvođenja digitalnih covid potvrda u sustav zdravstva i socijale, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

To je prva bolnica  koja je odlučila ozbiljnije sankcionirati svoje djelatnike. Jučer je bio treći dan od uvođenja obveze predočenja potvrde, a u prva dva dana primjene, prema podacima Ministarstva zdravstva, od ukupno 52561 zaposlenih u zdravstvu, njih 31 odbilo je testiranje.

To se tretira kao nedolazak na posao i za taj dan neće dobiti naknadu, a uzastopna tri dana nedolaska smatraju se ozbiljnim kršenjem radnog odnosa te poslodavac može izreći opomenu pred otkaz ali i dati izvanredni otkaz iz Ugovora o radu.

Image
šef stožera

Božinović o mogućim tužbama zbog covid potvrda: 'Ne bih izjednačavao potvrde i obavezno cijepljenje'

Image
šef stožera

Božinović o mogućim tužbama zbog covid potvrda: 'Ne bih izjednačavao potvrde i obavezno cijepljenje'

U KBC Sestre milosrdnice, bolnici u kojoj je u prva dva dana bilo najviše osoba koje se nisu htjele testirati njih 10, još nema opomeni pred otkaz, a razlog tome je što još nitko nije uzastopce, tri dana zaredom, izostao s posla. Trojica zaposlenika su se testirali, jedan je predočio covid potvrdu, četvero su otvorili bolovanje, jedan zaposlenik otišao je na godišnji odmor, a jedna osoba imala je slobodan dan zbog dežurstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba