nepravomoćna presuda

Kirurg zaboravio gaze u trbuhu pacijentice. Otkrili ih doktori godinu dana kasnije

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Sutkinja je zbog toga Općoj bolnici u Varaždinu naložila da pacijentici isplati odštetu te joj pokrije troškove postupka

29.9.2022. u 9:53/ RTL Vijesti

Opća bolnica pacijentici mora isplatiti odštetu jer su joj kirurzi tijekom operacije tumora u tijelu ostavili dvije gaze, piše Danica.

Naime, slučaj se dogodio u varaždinskoj bolnici u studenome 2017. godine. Ovaj tjedan donesena je nepravomoćna presuda kojom je pacijentici dosuđeno blizu 50.000 kuna odštete i 20.000 kuna troškova.

Žena je varaždinskoj bolnici bila hospitalizirana zbog povišenih upalnih parametara i tumorske tvorbe u zdjelici, uslijed čega je obavljen operativni zahvat kojim joj je odstranjena maternica s jajnikom. Pritom je došlo do oštećenja mokraćnog mjehura i rektuma.

Godinu dana kasnije, pacijentica je bila hospitalizirana u klinici u njemačkom Stuttgartu te je "podvrgnuta operativnom zahvatu za vrijeme kojeg su u zdjelici tužiteljice pronađene dvije kirurške gaze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Marko Klarić, stalni sudsko-medicinski vještak zaključio je da su tijekom operacije u Varaždinu pacijentici oštećeni mokraćni mjehur i rektum, ali su ozljede stručno sanirane i žena ne trpi nikakve posljedice.

Image
stanje u hrvatskim bolnicama

Dramatična ispovijest mladog kirurga: 'Ne stignem na WC, a plaćaju me kao čistačicu. Plačem kao kišna godina'

Image
stanje u hrvatskim bolnicama

Dramatična ispovijest mladog kirurga: 'Ne stignem na WC, a plaćaju me kao čistačicu. Plačem kao kišna godina'

"Oštećenja rektuma i mokraćnog mjehura smatraju se komplikacijom zahvata, a ne liječničkom pogreškom ili nemarnim liječenjem. Ozljede su stručno zbrinute tijekom istog operacijskog zahvata i pacijentica nije pretrpjela nikakve posljedice.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

No, tijekom operacije u trbuhu su ostavljene dvije gaze koje su joj uzrokovale pogoršanje zdravlja i bilo je nužno otklanjanje istih operativnim putem, što je učinjeno u Stuttgartu", objašnjava Klarić.

Sutkinja je zbog toga Općoj bolnici u Varaždinu naložila da pacijentici isplati odštetu te joj pokrije troškove postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba