OGLAS

ide napuljski scenarij?

Kontejneri u Rijeci kipe, radnike podupire i Uprava, a odgovorni šute. Komunalci poručuju: 'Ne želimo se cjenkati'

Image
Foto: RTL Danas

Od zahtjeva za većim plaćama ne odustaju, traže povećanje od 30 posto neto. Ali sad imaju dodatni zahtjev, da se isto povećanje plaća osigura i kolegama u administraciji, umjesto sedam posto koliko im se nudi

21.9.2023. u 14:19/ Maja Brkljača

Spontana obustava rada u riječkoj Čistoći se nastavlja, kontejneri na ulicama se pune, a odgovorni o gorućem problemu šute.

Image
Foto: RTL Danas
Image
RTL Danas

Već drugi dan radnici Čistoće, a danas ih je oko 440, ne odustaju od svojih zahtjeva. Radnicima s kamiona iz komunalne garaže danas su se priključile kolege iz svih reciklažnih dvorišta, održavanja zelenih površina, ali i Uprave.


Image
Foto: RTL Danas
Image
RTL Danas

U današnjoj obustavi rada, govore nam radnici, sudjeluju gotovo svi, izuzev aktualnog direktora Bojana Jurdane i bivše direktorice Jasne Kukuljan.

Zahtjevi radnika ostaju nepromijenjeni - od nadležnih traže veće plaće za 30 posto neto, bolje uvjete rada te kolektivni ugovor.

Uz ta tri, imaju još jedan zahtjev. Naime, inzistiraju da se i kolegama iz administracije povisi plaća za 30 posto neto - umjesto 7 posto, koliko je jučer predložio gradonačelnik Marko Filipović.

Filipović, kao i direktor Komunalnog društva Čistoća Bojan Jurdana cijeli dan o problemu šute, a sastanak sa sindikalistima najavljuju tek za 17:30.

Pitanje je hoće li mu se predstavnici Sindikata odazvati ako ne budu pozvani i predstavnici radnika, ali kažu nam kako se ne žele cjenkati jer su njihovi zahtjevi jasni i od njih neće odustati.


Ako ih odgovorni ne prihvate, radnici najavljuju da imaju i plan B i plan C, ali i to da su spremni na radikalnije mjere i poteze.

POGLEDAJTE VIDEO Radnik riječke Čistoće gradonačelniku: 'Prestanite tipkati po mobitelu kad pričam da kolege nemaju što jesti'

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba