'Dan istine'

Kosor opet ostala bez pozivnice. U nevjerici pitala Josipovića: 'Dobio si pozivnicu za Knin? Mislila sam...'

Image

Jadranka Kosor i Ivo Josipović, razgovor u studiju iz 2021.

Foto: Boris Ščitar/Pixsell

Uz njih, u studiju Radio Nacionala gostovao je i Ante Kotromanović. Bivši predsjednik je rekao: 'I Plenković i Milanović su bili moji studenti'

5.8.2022. u 21:12/ RTL Vijesti

U studiju Radio Nacionala, u specijalnoj emisiji povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gostovala je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor kojoj su se u telefonskom razgovoru pridružili i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, i bivši ministar obrane, umirovljeni brigadni general i jedan od zapovjednika u operaciji Oluja Ante Kotromanović.

Svima je bio zajednički stav da se Oluja ne bi smjela politizirati niti iskorištavati za političke sukobe. Tijekom razgovora, iskrsnulo je pitanje kako je bivši predsjednik Josipović dobio pozivnicu za proslavu Dana pobjede u Kninu, dok bivša HDZ-ova premijerka uopće nije dobila pozivnicu.

Image
'U GUŽVI NISAM MOGLA ORGANIZIRATI'

Kosor o otvaranju Pelješkog mosta: 'Zvali su me 4 dana prije, ja nemam osiguranje kao bivša...'

Image
'U GUŽVI NISAM MOGLA ORGANIZIRATI'

Kosor o otvaranju Pelješkog mosta: 'Zvali su me 4 dana prije, ja nemam osiguranje kao bivša...'

"Čekaj, samo da razjasnimo? Dobio si pozivnicu za Knin?", upitala je Kosor Josipovića s nevjericom.

"Jesam, jesam, dobio sam pozivnicu i za Knin i za sve ove manifestacije razne. I neki put kad mogu se odazovem, a kad ne mogu, ne idem", odgovorio je bivši predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinka Vrabec Mojzeš konstatirala je potom da je premijer Andrej Plenković ipak bio Josipovićev student, pa da možda u tome leži razlog zašto je on dobio pozivnicu, a Kosor ne.

“I premijer Plenković i predsjednik Milanović su bili moji studenti, moram reći jako dobri obadvojica”, otkrio je Josipović.

Upravo se čita

Image
NESRAZMJER PLAĆA

Studenti koji okreću burgere i čistači ulica zarađuju više nego medicinske sestre

"Jako korisno da smo sad zajedno u eteru. Ja sam mislila da nisu zvali nikoga od bivših, ali eto vidiš, prevarila sam se" obratila se Kosor Josipoviću, "Ne znam zbog čega bih ja bila persona non grata kao bivša ministrica hrvatskih branitelja i kao bivša predsjednica Vlade koja je završila pregovore. Ali dobro."

Vrabec Mojzeš na to je ironično komentirala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jadranka, zato jer ste upisali Andreja Plenkovića u HDZ. To vam je bila najveća greška u životu. Da ga niste upisali, on je lijepo mogao imati diplomatsku karijeru i bio bi vam zahvalan. Ovako vam nije zahvalan."

"To je točno, ovo je dan istine", odgovorila je Kosor.

Više s weba

Pročitajte još

Image
magnituda 1,4

Slab potres blizu Rijeke, epicentar u Sloveniji: 'Probudilo me iz sna'

Više s weba