bitka za hdz

Kovač šalje motivacijska pisma uoči izbora, iznos od 200 tisuća kuna plaćen u gotovini

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U stožeru Opcija za promjene kažu da je točan broj pisama koje su poslali 164.280 komada

12.3.2020. u 9:03/ Hina

Do kraja tjedna u poštanske sandučiće više od 160 tisuća članova HDZ-a trebala bi stići motivacijska pisma koja potpisuje kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, a plaćena su gotovo 200.000 kuna u gotovini, piše u četvrtak Jutarnji list.

U pismu Kovač stranačkim kolegicama i kolegama objašnjava zašto svoj glas u nedjelju 15. ožujka na unutarstranačkim izborima trebaju dati njemu i članovima njegova tima. Pisma su poslana preko Hrvatske pošte, a cijeli je posao plaćen gotovo 200 tisuća kuna. I to u gotovini, navodi dnevnik.

Pisma su poslana u dvije tranše: u subotu smo zaprimili 90 tisuća, a u ponedjeljak još 72 tisuće pisama. Cijena te usluge, uključujući PDV, iznosi 1,20 kuna po jednom pismu. Pisma su, koliko znam, već u fazi distribucije i do kraja tjedna u cijelosti bi trebala biti dostavljena na tražene adrese. Neobično je što je u ovom slučaju to uplatila fizička osoba te što je plaćeno odjednom u gotovini, a ne preko računa kaže izvor Jutarnjeg lista iz Hrvatske pošte.

Tvrdi da uslugu slanja pisama nije platio nitko iz Opcije za promjene - Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić i Tomislav Tolušić nego da je gotovo 200 tisuća kuna “iskeširao" netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stožeru Opcija za promjene kažu da je točan broj pisama koje su poslali 164.280 komada. Nakon što su potvrđene kandidature, iz središnjice stranke dobili smo bazu podataka, ali samo s adresama članova, bez njihovih telefonskih brojeva i e-mail adresa. Stoga nismo imali drugog izbora, nego im uputiti pisma.

Ukupni iznos koji smo platili za pisma je 197.136 kuna, a to su zajedno financirali kandidati svojim sredstvima. Uplatu u gotovini izvršio je član našeg stožera u Hrvatskoj pošti u Velikoj Gorici kojemu su kandidati dali novac, rekla je Silvana Oruč Ivoš, glasnogovornica Opcije za promjene.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba