'40 dana za život'

Kršćanski aktivisti ispred javnih bolnica započeli novu kampanju 'molitvom protiv pobačaja'

Image
Foto: Facebook

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije snimljene u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice poznatijoj kao Vinogradska, na kojim se vidi štand na kojem su istaknute poruke koje pozvaju na 'molitvu protiv pobačaja'

5.10.2016. u 9:43/ Vijesti.hr

Krajem rujna opet je započela nova kampanja pod nazivom 40 dana za život kojom protivnici pobačaja molitvom nastoje odgovoriti žene od tog čina. Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije snimljene u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice poznatijoj kao Vinogradska, na kojim se vidi štand na kojem su istaknute poruke koje pozvaju na 'molitvu protiv pobačaja'. 

Image
Foto: Facebook
Image
Facebook
Image
za legalan abortus

Oko 400 građana Zagreba solidariziralo se s općim ženskim štrajkom u Poljskoj

Image
za legalan abortus

Oko 400 građana Zagreba solidariziralo se s općim ženskim štrajkom u Poljskoj

Fotografije štanda s vjerskim porukama protiv pobačaja objavila je i Radnička fronta na svojoj Facebook stranici.

Image
Foto: Facebook: 40 dana za život
Image
Facebook: 40 dana za život

Inicijativa 40 dana za život organizira molitve ispred bolnice i putem svoje Facebook stranice poziva simpetizere da im se pridruže. Također su objavili i fotografiju jedne takve molitve na kojoj se vidi i medicinsko osoblje koje u kutama moli zajedno sa svećenikom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrana pobačaja je čin prisile nad ženom koji dokida njenu slobodu samostalnog odlučivanja i pravo na vlastito tijelo i reprodukciju. Žene imaju pravo odluke na izbor bez uplitanja 'treće osobe'", priopćile iz udruge fAKTIV.

"Iako inicijative koje se zalažu za zabranu pobačaja naglašavaju kako je njihov primaran cilj zaštititi život, istovremeno pokazuju nezainteresiranost i djeluju nauštrb žene, njezinih reproduktivnih prava, zdravlja i života. Teža dostupnost legalnog pobačaja, a naročito njegova zabrana vode do sve većeg broja ilegalnih i nesigurnih pobačaja koji mogu imati teške posljedice po ženino zdravlje ili uzrokovati njezinu smrt. Manipulacija informacijama i iznošenje lažnih podataka kojima se služe različite inicijative utječu na mogućnosti kvalitetnog i pravovremenog informiranja o pobačaju te otežavaju ženinu slobodu odlučivanja. Žena ima pravo na autonomiju nad svojim tijelom i samostalno donošenje odluke o pobačaju. Temeljno ljudsko pravo žene je da odlučuje o broju, razmaku i vremenu rađanja ili ne rađanja", dodaju iz fAKTIVA.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba