RTL Pomaže djeci

Labradorica Gabi na SUVAG-u pomaže djeci da uče, vole je, uz nju su sretna. Donirajte za osposobljavanje te v...

29.11.2021. u 19:30/ Donna Diana Prćić

Kako bi ostao osmijeh na licu djece, ali i kako bi Gabi ostala odnosno postala stalni član Poliklinike, donacijom možete pomoći u kampanji 'Budi mi prijatelj'

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, a terapijski pas njegova itekako velika pomoć. U najvećoj ustanovi za rehabilitaciju slušanja i govora u Hrvatskoj, mališanima na terapiji svakodnevno pomaže labradorica Gabi. 

U sklopu humanitarne kampanje "Budi mi prijatelj", udruga "RTL pomaže djeci" prikuplja donacije za nabavu i školovanje labradorice. Sve kako bi se djeci osigurali zdraviji i sretniji dani. Donna Diana Prćić...

Umiljata labradorica Gabi osvaja srca najmlađih u zagrebačkoj Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora gdje je lani stigla na socijalizaciju. Psihologinja u SUVAG-u Lidija Čilić Burušić kaže:

"Gabi je nježna, strpljiva, svaki dan u SUVAG-u prilazi joj jako puno djece koja je žele pozdraviti, zagrliti, a ona ih dočekuje s radošću i s mirnoćom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz lijevi bok psihologinje, Gabi mirno prati mališane na nastavu koju pohađa više od 200 djece. Njuška je to koja ih motivira, smanjuje im stres i anksioznost. Posljednja tri mjeseca od velike je pomoći i osmogodišnjem Marku. 

Njegova majka Renata Jambor Jambrušić opisuje:

Upravo se čita

Image
SMIRUJE STRASTI

Goran Ivanišević o Vatrenima na SP-u: 'Nepotrebno radimo tragediju, jedni smo od najboljih'

"On je dijete koje inače obožava životinje i vidim koliko ga to veseli i potiče. Naučen je i kroz igru i sve. I ne samo njega, već i njegove prijatelje i vidim koliko uživaju u radu s njom."

Gabi zapravo tek treba početi proces učenja i osposobljavanja za ulogu terapijskog psa. Ima dvije godine, veliki je prijatelj djece u SUVAG-u, u što smo se uvjerili i sami u tamošnjem dvorištu. Najvažnije od svega je to što u Poliklinici žele da ona ostane ovdje kao pomagač najmlađima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu humanitarne kampanje "Budi mi prijatelj", udruga "RTL pomaže djeci" prikuplja donacije za nabavu i školovanje labradorice.

Psihologinja Čilić Burušić kaže:

"Suradnja poliklinike SUVAG i 'RTL Pomaže djeci' nam je dala priliku da ostvarimo cilj za koji smatramo da nam je od iznimne važnosti. Iznimno je važan zbog naših najmlađih pacijenata, djece oštećena sluha i govora."

"Volim Gabi!", jasan je mali Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ostao osmijeh na licu djece, ali i kako bi Gabi ostala odnosno postala stalni član Poliklinike, donacijom svatko može pomoći u kampanji "Budi mi prijatelj". 

I vi možete pomoći; a detalje potražite na stranici rtlpomazedjeci.hr...

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba