NOVE PROMJENE

Let Croatia Airlinesa iz Frankfurta za Zagreb prvi u schengenskom režimu putovanja

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Tim je povodom u Zračnoj luci Frankfurt održana prigodna svečanost na kojoj je obilježen prvi let Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb (broj leta OU417) u sklopu schengenskog režima putovanja

26.3.2023. u 13:16/ Hina

Prvi let Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb u schengenskom režimu putovanja obilježen je u Zračnoj luci Frankfurt, na kojoj su 1992. prevezeni prvi međunarodni putnici hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika te je tako počelo povezivanje Hrvatske sa svijetom u zračnom prijevozu.

Nakon što je 1. siječnja 2023. RH pristupila Schengenu, od nedjelje režim putovanja bez graničnih kontrola počeo vrijediti i u zračnom prometu između Hrvatske i država schengenskog područja i sukladno tome, letovi Croatia Airlinesa (CA) postali su domaći letovi unutar Europe, podsjeća CA.

To putnicima omogućuje brže i protočnije putovanje u Hrvatsku te iz Hrvatske u države potpisnice schengenskog sporazuma.

Image
SCHENGENSKI PROSTOR

Od danas svi letovi i službeno više nisu međunarodni! Evo kakve su promjene zadesile zračne luke

Image
SCHENGENSKI PROSTOR

Od danas svi letovi i službeno više nisu međunarodni! Evo kakve su promjene zadesile zračne luke

Tim je povodom u Zračnoj luci Frankfurt održana prigodna svečanost na kojoj je obilježen prvi let Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb (broj leta OU417) u sklopu schengenskog režima putovanja.

Drago nam je što naši putnici s početkom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja mogu još lakše, brže i ugodnije putovati u Hrvatsku, kao i iz Hrvatske u države koje primjenjuju schengenski režim. Nakon što su ukinuta mnoga ograničenja u putovanju koja su bila uzrokovana pandemijom koronavirusa, putnici sada dobivaju još veću slobodu kretanja unutar Europe i nadamo se da će to dodatno pridonijeti njihovoj odluci da za poslovna i privatna putovanja izaberu zračni prijevoz, rekao je rukovoditelj prodajnog tržišta CA za središnju Europu Mato Radić.

Nacionalni avioprijevoznik CA podsjeća kako je prvi međunarodni let imao upravo na liniji Zagreb – Frankfurt, 5. travnja 1992. godine, čime je počelo povezivanje Hrvatske sa svijetom u međunarodnom zračnom prometu.

Croatia Airlines tijekom ovogodišnje turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 23 europska odredišta, među kojima je 18 odredišta u prostoru Schengena, a granične kontrole i dalje će se primjenjivati za letove u/iz odredišta na području država izvan schengenskog područja (V. Britanija, Irska, Makedonija, BiH i Rumunjska), stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
OŠTRO IZ OMIŠLJA

Milanović: 'Ovo nije Dan državnosti, ovo je praznik koji je HDZ izglasao sebi'

Više s weba