HZJZ TVRDI DRUGAČIJE

Liječnica iz KB Dubrava: 'Preminulo je osam pacijenata koji su primili dvije doze cjepiva protiv korone'

8.7.2021. u 18:39/ Leona Šiljeg

Radi se uglavnom o bolesnicima s teškim komorbiditetima i većom životnom dobi, kaže infektologinja iz KB Dubrava

U Kliničkoj bolnici Dubrava gotovo da više nema pacijenata s koronom. Do sad ih je liječeno više od 6180. Među njima je hospitalizirano i njih 190 koji su primili najmanje jednu dozu cjepiva. 

"Imali smo i smrtnih slučajevima među njima. Radi se uglavnom o bolesnicima s teškim komorbiditetima i većom životnom dobi. Najmlađi je imao 65 godina. Ukupno ih je bilo osam među ovima koju su dobili dvije doze", kaže infektologinja iz KB Dubrava Nikolina Bušić

Izvješće HZJZ-a: Niti jedna cijepljena osoba nije preminula od korone

Zanimljivo, prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - nijedna cijepljena osoba nije preminula od korone.

Dakle, podaci iz KB Dubrava - govore drukčije. Prosjek godina cijepljenih i umrlih s koronom ili od nje je 84. Liječnici su se među prvima cijepili u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Brojke se ne poklapaju

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a o informaciji da je u Dubravi umrlo 8 cijepljenih pacijenata: 'Nemamo sve podatke iz bolnice'

Image
Brojke se ne poklapaju

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a o informaciji da je u Dubravi umrlo 8 cijepljenih pacijenata: 'Nemamo sve podatke iz bolnice'

"Otprilike nam je 16 posto djelatnika preboljelo Covid, to je ukupno ovu zadnju godinu i nešto. Od toga smo imali 14 djelatnika koji su cijepljeni, a preboljeli COVID", kaže Bušić. 

Kaže svi su imali blaže kliničke slike, ali među njima ima i onih koji se nisu zarazili, a njihovi bliski kontakti iz obitelji su, primjerice, bili pozitivni. 

Upravo se čita

Image
KRAJ NAŠE SKUPINE

Maroko slavio protiv Kanade i osvojio prvo mjesto u skupini

Prva cijepljena jučer htjela izvaditi Covid potvrdu, no...

Branka Aničić je u prosincu 2020. prva primila cjepivo u Hrvatskoj. Jučer je htjela izvaditi svoju covid putovnicu. "Oni kad su pogledali u registar centralni drugo cijepljenje nije bilo unutra upisano, samo prvo. Onda su me lijepo uputili – javite se svom liječniku obiteljske medicine", kaže Branka Aničić. 

Prva cijepljena i nije upisana. Kaže, po covid potvrdu ići će ponovno sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo jako zadovoljni procijepljenošću, jer se jako velik broj korisnika u domu Trešnjevka cijepio", kazala je socijalna radnica u Domu za starije Trešnjevka Nevenka Tuđa

Produžuje se trajanje Covid potvrde za cijepljene

Na redu su, uz zdravstvene djelatnike, bili i stariji od 65 godina. Prvu dozu primilo je njih 66 posto, a s cijepljenjem je gotovo njih 59 posto. Odnedavno se cijepe Pfizerom i mlađi od 18 godina. Prvu dozu primilo ih je gotovo 5000. Za sve one koji imaju digitalnu covid potvrdu stižu izmjene.

"Sada već znamo s obzirom na dinamiku pada antitijela da će se moći produžiti taj period na 10 mjeseci. U perspektivi vjerojatno i duže. Nitko vam sada ne želi govoriti o 10 ili 12 mjeseci, ali je u ovom trenutku je izvjesno da će se taj period od 210 dana produžiti na 10 mjeseci", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš

Vijest smo donijeli i gospođi Aničić. "Što vam to znači? Jako puno jer ne moramo razmišljati o tome da će to biti na vrijeme, čak i nama starijima, a pogotovo mlađima", kazala je Branka Aničić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, nakon što se cijepila osjeća se sigurnije, uspjela je vidjeti obitelj. Baš poput nje, u Hrvatskoj je više od milijun i 200 000 ljudi - završilo s cijepljenjem. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
teška jesen

Riječanima na jesen prijeti veliko poskupljenje vode: Vodovodu struja porasla s 6,9 na 30,5 milijuna kuna!

Više s weba