ODVJETNIK IVANA CRNJCA

Ljubo Pavasović Visković: 'Todorić je odrastao čovjek i ima pravo na svoje odluke'

19.10.2017. u 18:51/ Marina Barukčić

'Nisam siguran da je Marić išta bitniji svjedok od bilo kojeg drugog zaposlenika Agrokora. Mislim da kolega Nobilo nije u pravu jer mislim da Marić ne zna ništa spektakularno što bi sve okrenulo naglavačke'

Gost RTL-a Danas bio je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ivana Crnjca, osumnjičenika u akciji Agrokor.

Recite što mislite je li državno odvjetništvo dobro napravilo svoj posao?

Ja bih se klonio riječi debakl ili nečiji trijumf. Radi se o našem poslu. Oni su nešto od suda zahtjevali, sud je to dobio i to je nešto što se dešava svakodnevno. Drugi je problem što je javnost navikla da se u ovakvim aferama istražni zatvor redovito određuje i kad je potrebno i nije potrebno. Prije tri mjeseca je došlo do promjene zakona što svi zaboravljaju. Prije bi sudac istrage odredio istražni zatvor, međutim u desetak dana bi svi izašli. Platila bi se jamčevina i oni bi bili na slobodi i pričalo bi se o debaklima. Iako je i tada bila doslovna primjena zakona.

Sada jamčevine nema. Svaki sudac istrage bi bio dužan puno odgovornije primjenjivati mjeru istražnog zatvora. U ovom trenutka smo kao obrana bili stava da razloga za istražni zatvor nema. Mislim da smo jako dobro isparirali argumentaciji tužilaštva i da je sudac prihvatio da je točno što tvrdimo, a to je da se u postupku već šest mjeseci sve zna. Znali su se osumnjičenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš klijent se pripremio za Remetinec. Što danas kaže za sve?

Bilo je razumno u njegovoj poziciji da se na to pripremi. Kolega Cišper i ja smo mu rekli da postoji takva mogućnost. Naravno da je zadovoljan što nije završio u Remetincu, mislim da nema potrebe komentirati što o svemu misli jer je to u krajnjem slučaju njegova stvar.

Upravo se čita

Image
JAKE SU GLAVE

Jedan asistira dok drugi zabija: Perišić objavio sliku s Livajom na Instagramu

Gospodin Nobilo je rekao da bi sadašnji ministar financija Zdravko Marić, bivši direktor Agrokora koji je bio podređen vašem klijentu, da bi on trebao biti krunski svjedok, ako već nije na listi osumjičenika, jer ako on nije znao, ne mogu znati ni ostali.

I strategiju kolege Nobila ne bi ulazio. Moj klijent i njegov odjel se nije bavio fin izvješčima i bilancama. Ako to nije bila ingerencija i nadležnost mog branjenika to je bila još manje ingerencija gospodina Marića. Nisam siguran da je Marić išta bitniji svjedok od bilo kojeg drugog zaposlenika Agrokora. Mislim da kolega nije u pravu jer mislim da Marić ne zna ništa spektakularno što bi sve okrenulo naglavačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite li da bi se istraga mogla proširiti na ministra?

Osobno mislim da je čak i ovaj zahvat ovih 14 ljudi u pogledu financijskih izvješća bio preširok. Siguran sam da Marić ne bi došao u obzir kao potencijalni osumnjičenik.

Ivice Todorića nema. Otežava li to vama posao i istragu?

Rekao sam da ćemo mi koji branimo Crnjca, idemo to kolokvijalno reći, gledati svoja posla. Niti ćemo koga teretiti, niti ćemo koga braniti. Branit ćemo svoju poziciju i činjenicu da on o stvarima koje im se stavljaju na teret nije imao saznanja, nije ništa napravio i napravio ništa nemoralno i nečasno. Gospodin Todorić je odrastao čovjek i ima pravo na svoje odluke. Hoće li doći ili ne, kako će se braniti, to je u krajnjem slučaju njegova stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata 219 novozaraženih. Preminulo 6 osoba, na respiratoru ih 10

Više s weba