KORONAKRIZA

Majetić: 'Bez Vladinih mjera napunit će se burze'

Image
Foto: RTL

Smatra da Vlada treba pomagati gospodarstvu sve dok traje kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa

7.5.2020. u 16:16/ Hina

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić ocijenio je u četvrtak da se po isteku sadašnjih Vladinih mjera za očuvanje radnih mjesta trebaju uvesti nove jer bi u protivnom puno radnika moglo završiti na burzi rada.

VEZANE VIJESTI

"Bez mjera i suradnje s državom mislim da možemo nažalost očekivati samo scenarij da ćemo napuniti burzu", rekao je Majetić uoči sjednice Vijeća za uvođenje eura.

Smatra da Vlada treba pomagati gospodarstvu sve dok traje kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa. Po njegovim riječima, nakon potpora koje su omogućile očuvanje radnih mjesta, moraju uslijediti one koje će pomoći ponovnom pokretanju gospodarstva, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te mjere, kako je rekao, trebaju biti precizne i usmjerene na daljnje očuvanje radnih mjesta, osiguranje likvidnosti i stvaranje potražnje. U tom smislu država bi po njegovim riječima trebala poticati javne investicije, stvoriti ambijent za strana ulaganja i dio novca iz europskih fondova usmjeriti u privatni sektor.

Majetić je komentirao i današnji rebalans proračuna. Ocijenio je da je očekivan i da se "u ovoj situaciji treba zadužiti koliko se mora", pri čemu bi bilo dobro zahvatiti najprije na stranom tržištu kapitala, a "doma" ostaviti rezerve za domaće tvrtke i poslodavce.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba