OGLAS

atrakcija za turiste

Majmuni, sove, obojane ptice, zmije postali ilegalni radnici na hrvatskoj obali. Počinju kažnjavanja vlasnika

22.8.2022. u 21:40/ Nikolina Radić

Iz gradske uprave poručuju kako su komunalni redari već prijavljivali vlasnike životinja


Majmuni, sove, obojane ptice, zmije u sezoni su postali radnici u turizmu. Doduše ilegalni. Na zadarskim ulicama svakodnevno se turistima nudi fotografiranje s egzotičnim životinjama. Grad kreće u njihovo spašavanje. Kako Zakon ne dopušta njihovo izlaganje u takvim uvjetima, vlasnike koji na njima zarađuju sada će kažnjavati.

U moru atrakcija za turiste našla su se i tri obojana goluba koje je Ina donijela iz Bugarske. Iako nema dozvolu da ih pokazuje turistima na zadarskoj rivi i za to dobiva donacije, ona u tome ne vidi ništa sporno.


"Došla sam ovdje na kratko. Zapravo, odlazim danas, zato i nisam tražila razgovor s nekim od institucija. To je samo hobi, ne nešto što radim cijelo vrijeme", tvrdi Ina iz Bugarske.

Na Forumu i Kalelargi svakodnevno se izlažu i druge životinje poput majmuna ili sova. Neke od vlasnika RTL ekipa pokušala je snimiti. Kada je čovjek upitan ima li dozvolu, u strahu je ostavio košare životinja i nastojao se izgubiti u gužvi.

Pomagači su uskoro pomogli s odnošenjem košara za ptice. Da se vlasnici malih egzotičnih ili divljih životinja stalno vraćaju u turističke gužve, svjedoče i oni koji na Forumu imaju uredne dozvole za rad, ali i turisti.

Image
Nova turistička atrakcija

Skulpture životinja, ljudi, lokomotiva... Kod Varaždina niknuo park s najviše biljnih skulptura na svijetu!

Image
Nova turistička atrakcija

Skulpture životinja, ljudi, lokomotiva... Kod Varaždina niknuo park s najviše biljnih skulptura na svijetu!

"Vidimo nekad ih ima, nekad nema. Kad naiđu komunalni redari, oni nestanu. Opomenu ih, ali oni čekaju svoju priliku i vraćaju se", kazao je Momo Gučić, prodavač umjetničkih slika iz Zadra.

"To može biti u šumi ili u parku, ali ne ovdje u gradu. Nije to mjesto za takve životinje", tvrdi Klaudia Jeger iz Njemačke.


Iz gradske uprave poručuju kako su komunalni redari već prijavljivali vlasnike životinja.

"Postupanje komunalnih redara bilo je opetovano tijekom cijele turističke sezone koja još traje. U početku je urodilo plodom, no vidimo da se situacija neprihvatljiva ponavlja i u zajedničkom djelovanju s Državnim inspektoratom i policijom vjerujem da ćemo riješiti nastalu situaciju", izjavio je Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

I naplaćivati kazne. A prema Zakonu o zaštiti životinja za ovakvo izlaganje predviđene kazne za fizičke osobe su od 15 do 30 tisuća kuna.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
završen sastanak

Nema dogovora! Vučković: 'Klanje nije moguće'. Seljaci: 'Kolinje kreće od sutra, neka šalju policiju'


Više s weba