OGLAS

RTL u akciji

Mali Tin bez operacije u Njemačkoj neće napraviti prve korake. Nikada. Zdravlje nema cijenu, ali operacija za njega ima

4.8.2021. u 21:00/ RTL Danas

Nema niti jednu godinu, bez kirurškog zahvata koji se u Hrvatskoj ne izvodi, on nikada neće hodati


Maleni Tin iz Vinkovaca nema niti godinu dana, a dijagnosticirana mu je rijetka bolest zbog koje ne može savijati noge i kukove, pa bez operacije neće nikada moći hodati.

Roditelji su, nakon neuspješnih posjeta hrvatskim bolnicama, pronašli kliniku u Njemačkoj gdje bi nakon brojnih zahvata Tin mogao gotovo normalno hodati. No, liječenje stoji oko 700 tisuća kuna, a za to im je potrebna naša pomoć. 


Svoga je imenjaka na terapiji u Vinkovcima potražio Tin Kovačić.

Desetomjesečni Tin, majka Vita i otac Josip svakoga dana idu na terapiju jer ima urođenu vrlo rijetku bolest artrogripozu, bolest mišića, zglobova i tetiva. Tin s fizioterapeutima uporno vježba jer je u osjetljivoj dobi...

"Kad bi trebao sjediti, puzati a on zbog ograničenja u pokreta u zglobovima jednostavno ne može izvoditi", kaže fiziterapeutkinja Snježana Kristić.

No prognoze su još gore jer ako se bolest prepusti slučaju šanse da će ikada hodati ravne su nuli. Roditelji su stoga s njim obišli sve zdravstvene ustanove no govore, u Hrvatskoj za ovu dijagnozu nema dovoljno iskustva i liječnika jer Tin je već i operiran ali bezuspješno.

"Imao je rezanje tetiva koje je zapravo prerano napravljeno. Nije se trebalo dirati tako maloj bebici. Jer on nema oslonac na petama", kaže Tinova mama Vita Branković.


"Nakon te same operacije liječnik je sam pitao moju suprugu da li je ona vidjela na internetu za njegovu bolest, što je to i o čemu se radi. Samim time smo mi došli do zaključka da u biti liječnici nisu upoznati sa tom bolešću i nakon toga smo mi bili primorani krenuti dalje", kaže tata Josip.

Odgovore pronašli u Njemačkoj specijaliziranoj klinici Aschau. Tina tamo čekaju operacije stopala, koljena, natkoljenica i kukova. Velika borba za mališana, no pokretljivost bi mu se vratila do čak 80 do 90%. Ipak liječenje košta, a naše ga osiguranje ne pokriva.

"Cjelokupno liječenje će biti par godina. Koštat će oko 100.000 eura. Bit će postepeno. Prvo liječenje, pa mi ostajemo u Njemačkoj, pa fizikalne terapije", kaže majka.

Stoga su počeli prikupljati sredstva za liječenje. Na Tina su otvorili račun za donacije, a putem facebook stranice "Put malog heroja Tina" dijele sve informacije o Tinovu liječenju jer nakon Njemačke, maleni bi Vinkovčanin mogao napraviti svoje prve samostalne korake već oko treće godine života.


Upravo se čita

Image
NEVJEROJATNO

Kaos na kraju spektakla. Kovačić, Haaland i ekipa bjesniji nego ikada: 'Koji ku*ac?! Od*ebi!'

Tinov tata je objasnio:

"To je iskreno neizlječiva bolest, ali što se tiče normalnog života, moći će imati normalan život, moći će normalno funkcionirati u društvu."

Podaci za pomoć malom Tinu:

Vlasnik računa:Tin Branković
Privredna banka Zagreb d.d.
HR4123400093235109832
SWIFT/BIC: PBZGHR2X
Opis plaćanja: Donacija za Tina

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZLOČIN KOJI JE ODJEKNUO

'Dosje Jarak' u novoj epizodi obrađuje svirepo ubojstvo Ivane Hodak! Andrija Jarak otkrio: 'I meni su došle suze na oči'


Više s weba