PROBUDILI SE IZ SNA

Marić: 'Dokazali smo da je uloga Ministarstva oživljavanje Republike Hrvatske'

Image

Goran Marić

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Župan Dubrovačko-neretvanske županije posebno se zahvalio ministru na dolasku te istaknuo kako potpisivanjem prvog ugovora želi približiti građanima Neretve zdravstvenu zaštitu Opće bolnice Dubrovnik

11.9.2017. u 21:00/ Hina

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je u Dubrovniku postpisao ugovore o prenošenju prava korištenja zgrade bivšeg suda u Metkoviću za projekt dnevne bolnice Metković te ugovor o dodjeli na korištenje prostorija bivšeg doma JNA na Lastovu Općini Lastovo u svrhu prenamjene prostorija Doma mladih Ubli, a istaknuo je kako će uskoro pripremiti dokumentaciju kako bi Grad Dubrovnik mogao otkupiti Vilu Čingriju.

"Prema rezultatima razgovora vidljivo je kako smo realizirali sve što smo planirali. Posebice me veseli potpisivanje ugovora za projekt dnevne bolnice u Metkoviću jer nema ništa važnije za psihološku i društvenu atmosferu od sigurnosti. Zdravstvena zaštita je jedan od najvažnijh čimbenika posebno zbog prometne izoliranosti.

Isto tako, imamo posebnu osjetljivost kad je u pitanju tako izolirani otok. Ovime šaljemo jasnu poruku kako je uloga Ministarstva oživljavanje Republike Hrvatske projektima koji su bili ‘usnuli’ odnosno zapušteni", rekao je među ostalim Marić.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije posebno se zahvalio ministru na dolasku te istaknuo kako potpisivanjem prvog ugovora želi približiti građanima Neretve zdravstvenu zaštitu Opće bolnice Dubrovnik kao središnje ustanove zdravstva u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpisivanje drugog ugovora je posebno važno jer znamo koliko je Lastovo posebno u teškom položaju kao pučinski otok", rekao je Dobroslavić. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je kako je s ministrom danas razgovarao i o vili Činigriji, koja je svojedobno bila dom HRT-u.

"Na sastanku je jedna od važnijih tema Vila Čingrija. Grad Dubrovnik je zainteresiran za kupnju, a sudeći prema današnjem razgovoru taj posao će biti zaključen vrlo brzo, vjerujem na obostrano zadovoljstvo Grada i Ministarstva. Grad Dubrovnik želi kupiti sve one nekretnine koje su od iznimnog značaja za nas", rekao je Franković te dodao i kako je dogovoreno rješavanje još dva važna pitanja.

Upravo se čita

Image
mračna prošlost

Trgovali s više od pola milijuna robova, a sada će se službeno ispričati. Sporan je datum?

"Činjenica je kako na području Komolca postoje dvije velike parcele. Na tim parcelama planiramo izgraditi vrtić te je Ministarstvo državne imovine voljno tu česticu bez naknade prepustiti Gradu Dubrovniku.

A na drugoj čestici od tri tisuće metara kvadratnih Grad ima intenciju izgradnje boćarske dvorane s popratnim sadržajem te će je otkupiti od Ministarstva državne imovine", istaknuo je Franković i dodao kako će Ministarstvo uskoro dati suglasnost za kanalizacijsku mrežu na Šipanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Orahovici

Dvojica poduzetnika djeci s poteškoćama dali novu kuću: 'To je kuća osmijeha, ljubavi i prijateljstva'

Više s weba