OGLAS

Gostovao u RTL-u Danas

Marin Medak o popuštanju mjera: 'Nismo entuzijastični. Opet se radi podjela između restorana i caffe barova, nije pravedno'

24.5.2021. u 18:30/ rtl.hr

Očito virus još uvijek poznaje vrijeme i do dana današnjeg nisu zaključili kako se virus širi, i dalje je to nagađanje da se virus malo više širi poslije 23, ne prije 23h, rekao je Medak.


Vlada i Stožer mogli bi popustiti mjere, vjerojatno već ovaj tjedan. Najava je to u danu kada je novozaraženih najmanje u tri mjeseca, te u tjednu u kojem stiže novih 200 tisuća doza cjepiva.  

Image
'NEMOĆNI SMO'

Hoće li Vlada produžiti mjere za gospodarstvo? Ugostitelji nestrpljivi: 'Ako želimo spasiti sezonu, moramo zadržati ljude'

Image
'NEMOĆNI SMO'

Hoće li Vlada produžiti mjere za gospodarstvo? Ugostitelji nestrpljivi: 'Ako želimo spasiti sezonu, moramo zadržati ljude'

Optimistična je to vijest za povratak na normalno. Gost RTL-a Danas bio je bivši predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak koji je komentirao za početak koliko je zadovoljan tom najavom popuštanja mjera.


''Nismo entuzijastični jer je u studenom bilo 4 tisuće zaraženih kad su nas zatvorili, sada na manje od tisuću nas ne otvaraju i opet je podjela. Hoteli su čitavo vrijeme najnormalnije radili i nije bilo zaraženih u hotelima, sada se opet dijeli između restorana i caffe barova što nikako nije pravedno i ne podržavamo da kolege opet iz nekog razloga ne mogu raditi bez ikakvih dokaza da se zarazi u ugostiteljskim objektima. Poslije šest mjeseci zatvaranja opet imamo situaciju da opet oni čekaju da im se netko smiluje i da oni otvore'', rekao je Medak.

Komentirao je i ograničeno radno vrijeme. ''Očito virus još uvijek pozna vrijeme i do dana današnjeg nisu zaključili kako se virus širi i opet i dalje je to nagađanja da se virus eto malo više širi poslije 23, ne prije 23h tako da s te strane tu nikakvih pravila nema, i dalje se donose paušalne odluke. Ja ono što želim je pozvati goste na sigurnu konzumaciju u svim ugostiteljskim objektima zato što mi nismo mjesto širenja i ja vjerujem da će tako biti u narednom periodu jer nema nijedne studije koja pokazuje da smo mi mjesto širenja'', kazao je Medak.

U pojedinim zemljama, gosti su se kontrolirali u objektima, bilo cijepljeni, testirani. Na pitanje hoće li takvu praksu usvojiti i u svom restoranu, Medak je odgovorio: ''Sve što Stožer propiše mi smo nažalost dužni poštivati zakone. Mi ćemo to raditi ako oni to tako propišu, ali to nema nikakve veze sa zakonima jer je to kršenje GDPR-a i mi ne možemo tražiti jer mi nismo za to pravno legitimirani, nismo policajci da možemo nekoga tražiti je li cijepljen ili nije tako da znam kako će oni to provesti i ja mislim da je to opet kršenje zakona kao što se dosad u više navrata kršilo'', zaključio je Medak.


Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
završen sastanak

Nema dogovora! Vučković: 'Klanje nije moguće'. Seljaci: 'Kolinje kreće od sutra, neka šalju policiju'


Više s weba