Iz udruge glas poduzetnika

Maruša Stamać za RTL Danas: 'Na Ćorićevu mjestu željeli bismo nekoga tko razumije poduzetničke probleme'

4.12.2020. u 19:20/ Ilija Radić

Inzistirali su na tome da se obeštete poduzetnici i to prema padu prometa u odnosu na prosinac prošle godine

Poduzetnici su bili jako nezadovoljni mjerama Vlade koja je na kraju prihvatila njihove zahtjeve.

RTL-ov reporter Ilija Radić razgovarao je s predstavnicom udruge Glas poduzetnika Marušom Stamać o tome jesu li poduzetnici sada zadovoljni novim proširenjem mjera.  

"Ja bih voljela reći da smo zadovoljni, ali nažalost nismo. Jer to i dalje nije ono što smo tražili. Drago nam je da je Vlada shvatila da minimalnih 4000 kuna plaće za radnike nije dovoljno, jer to je za radnike, a ne za tvrtke. Mi smo tražili da ovdje u mjere uđu dobavljači zatvorenih, tvrtke koje nisu bile formalno zatvorene, ali bilježe pad prometa., ali od toga nije bilo ništa i to smatramo velikim problemom", kazala je Stamać. 

Inzistirali su na tome da se obeštete poduzetnici u i to prema padU prometa u odnosu na prosinac prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To smatramo konkretnijim rješenjima i da je to lakše za provedbu. To se nažalost nije dogodilo. Svakako ćemo inzistirati na tome. I dalje ćemo tražiti smanjenje PDV za ugostiteljstvo i turizam. Smatramo  da bi se time potakla potrošnja, a i naš turizam bi bio konkurentniji", ustvrdila je Stamać.  

Ipak, neki od ministara ne gledaju na smanjenje PDV-a blagonaklono jer to znači manjak sredstava za državnu blagajnu. 

Upravo se čita

Image
Pronašli fragmente

Znanstvenici otkrili na Grenlandu DNK star 2 milijuna godina: 'Mislili smo da to nije moguće'

"Svjesni smo da se znatan dio proračuna puni PDV, ali problem je što je naša rashodovna strana proračuna prevelika. Kad bi se to smanjilo, naravno da bilo mjesta za smanjenje PDV-a", kazala je Stamać. 

Ovog  tjedna tražili su razrješenje ministra gospodarstva Tomislava Ćorića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodarstvom se trenutno u Hrvatskoj ne možemo pohvaliti. Na razgovorima s Ćorićem smo čuli da nije njegova odgovornost i odgovornost Vlade to da neke djelatnosti i tvrtke imaju veliki pad prometa i to smatramo problematičnim. Mi bismo na njegovom mjestu htjeli vidjeti nekoga tko ima neko iskustvo rada u privatnom sektoru i tko razumije poduzetničke probleme", objasnila je Stamać. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba