Gost RTL Direkta

Maturant koji je riješio ispit iz fizike sa 100 posto: 'Nije mi žao što nisam dočekao Školu za život'

thumbnail
17.7.2020. u 8:20/ Vijesti.hr

Upao je na sce fakultete za koje se prijavio, ali odlučio je kako će ići na medicinu.

Jedna od prvih odluka koju će morati donijeti Radovan Fuchs je trebaju li djeca u rujnu u školu ili ne trebaju. U Americi je već sad to glavna rasprava, a prepucavanja uskoro čekaju i nas. Jer škola treba početi za manje od 2 mjeseca.

Ministarstvo na odlasku je pripremilo tri scenarija. Prvi je svi u školu, nastava uživo. Svi se vraćaju u klupe. Drugi scenarij je mješoviti model. Sudjelovanje u nastavi od kuće, a prioriteti u školu. Primjerice učenici od prvog do četvrtog. U škole bi mogli i završni razredi srednjih škola. Treći scenarij je nastava online. 

A kako se matura i maturanti posljednjih dana spominju samo oko prepisivanja odlučili smo malo vratiti fokus na one koji su cijelu školsku godinu marljivo učili, pratili nastavu, štrebali i više nego je potrebno.

Samo pet učenika u cijeloj Hrvatskoj riješilo je fiziku 100 posto točno. Jedan od takvih je i Mislav Bubanj.

"Nije bila neka muka"

"Nije bilo baš najlakše, ali nije bila ni neka muka. Za maturu se nisam previše spremao, više sam se pripremao za druge predmete koji su mi išli malo lošije", otkrio je Matija.

Upao je i na FER i na strojarstvo, matematiku i fiziku. Odlučio je kako će ići na medicinu.

"To me poprilično interesira, općenito me znanost interesirala. Po meni medicina spaja znanost i njihovu primjenu", kazao je.

Objasnio je i svoje mišljenje o državnoj maturi.

"Po meni je čak dobro napravljena jer ne bi baš trebalo biti da 100 posto dobija 1000 ljudi. Jedino što po meni nije dobro što je veliki broj učenika pao. Po meni to nije u redu i to treba vidjeti s ministarstvom i sa školama da se to poboljša", rekao je Matija.

Otkrio je i koliko je bilo naporno pripremati se u ovoj situaciji s koronavirusom.

Image
Velika doza frustracije

Maturanti nezadovoljni probnim esejem: 'Ne znam zašto se nas ne sluša. Očekujem lošije rezultate'

Image
Velika doza frustracije

Maturanti nezadovoljni probnim esejem: 'Ne znam zašto se nas ne sluša. Očekujem lošije rezultate'

"Kod nas su profesori to dosta dobro odradili. Kritika po meni je to što smo svaki dan morali biti od 8 do 14, ali neki profesori su stvarno dali sve od sebe i olakšali nam to što više mogu. Primjerice imali smo svaki dan iz matematike videolekciju od 45 minuta u kojoj bi rješavao zadatke i predavao gradivo i profesor se baš potrudio da sve razumijemo. Bilo je malo popuštanja, ali ne toliko", kazao je.

"Nije mi žao što nisam dočekao 'Školu za život'"

Kazao je i kako mu nije žao što nije išao u 'Školu za život'.

Upravo se čita

Image
u Mannheimu

Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, žena umrla: 'Nisam mogla spavati od buke'

"Čuo sam i od naših profesora koji sad trebaju izvršavati i od učenika novih generacija da su to velike kritike i da to po njima ništa nije dobro. Profesori se žale da osnove ne rade kako treba, da učenici ne razumiju osnove nego da samo prođu preko njih i da stvarno niti se promovira interes za predmet niti se radi njega u detalje", rekao je.

Otkrio je što misli kako će to biti na jesen.

"Nadam se da će to sve biti normalno, ali ovisi kakva će biti situacija jer na kraju krajeva pitanje je u širenju epidemije. Svi bi naravno da se vratimo u škole, da možemo nešto raditi praktično i da se družimo s kolegama i prijateljima. Online je malo teže", objasnio je Matija.

Laži sa mnom
Superstar
Blagoslovljeni kćerima
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Ljubav u divljini

Više s weba

Pročitajte još

Image
BITKA MAME LAVICE

VIDEO Hrabra Mileva stigla je kući nakon operacije koja joj je spasila život: 'Molila sam se i vjerovala'

Više s weba