Jako korisno

Međunarodni Dan Sigurnijeg Interneta: Centar za nestalu i zlostavljanju djecu nudi razne aktivnosti. Prijavite se!

Image

Dijete, Facebook, internet

Foto: RTL

Ukoliko već niste, prijavite se putem obrasca za prijavu sudjelovanja

9.2.2021. u 9:04/ RTL.HR

Centra za nestalu i zlostavljanju djecu poziva na obilježavanje međunarodnog Dana Sigurnijeg Interneta.

Naime, već tradicionalno, 18. godinu zaredom udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Preko 170 zemalja diljem svijeta, članica udruženja Insafe/INHOPE, svakog drugog utorka u veljači, udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu.

Od 2015. godine Hrvatsku u ovom važnom međunarodnom udruženju predstavlja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Povodom obilježavanja međunarodnog Dana Sigurnijeg Interneta 2021, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, sa svojim partnerima i suradnicima, već sedmu godinu zaredom organizira razne aktivnosti za djecu i mlade, ali i za roditelje te stručnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko već niste, prijavite se putem obrasca za prijavu sudjelovanja – prijava sudjelovanja je nužna kako biste ostvarili potvrdu o sudjelovanju! https://forms.gle/PZGY6Y4UMnLnrTnE9

"Ove godine, Dan sigurnijeg interneta obilježavamo 09. veljače 2021. godine, a poštujući epidemiološke smjernice za zaštitu od Covid-19 virusa odlučili smo isti organizirati u virtualnom okruženju. Ovo je jedinstvena prilika da upravo u online kontekstu radimo na promicanju važnosti zaštite djece i mladih na internetu", navodi se u priopćenju Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

U razdoblju od 9.00 do 19.00 sati na sam dan provedbe, djeca i mladi mogu sudjelovati u online kvizu te unaprijediti svoje znanje o sigurnosti na internetu. Sve detalje možete pronaći na: https://www.dansigurnijeginterneta.org/index.php/informacije/

U 11.00 započinje ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom "Gdje si ti u digitalnoj džungli?", na kojemu će prisustvovati brojni poznati Youtuberi, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diskusija će biti moderirana od strane stručnjaka Centra za sigurniji Internet. Za djecu i mlade NIJE POTREBNA registracija niti kreiranje računa na ZOOM-u, no broj mjesta je ograničen, zbog čega mole da se priključe na vrijeme.

Prilikom pristupanja neka djeca i mladi ne navode svoje ime, prezime, adresu ili kontakt telefon, nego neka upotrijebe nadimak ili šifru umjesto imena. Tijekom webinara bit će u mogućnosti anonimno postavljati pitanja svim predavačima i YouTuberima, ali će njihov identitet kao i njihovi osobni podaci biti u potpunosti zaštićeni.

Link za pristupanje neće biti javno dostupan na društvenim mrežama i službenim Internet stranicama, već je u cilju zaštite djece i mladih ideja da DJECU i MLADE na događaj pozovu njihovi nastavnici i stručni djelatnici. Kako bi se što veći broj djece i mladih odazvao, iz Centra da proslijedite informaciju djeci i mladima s kojima radite. - Link za djecu i mlade: https://zoom.us/j/98759867351

Osim webinara za djecu i mlade, u 13.00 sati se možete uključiti na ZOOM webinar za stručnjake, na kojemu će se govoriti o "Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju". REGISTRACIJA je obavezna za sudjelovanje s obzirom na ograničen broj mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje je link za REGISTRACIJU, a nakon što se registracija odobri od strane administratora, dobit ćete LINK za sam event.

Link za stručnjake: https://zoom.us/webinar/register/WN_JeIvRBuOSxSO6DuRrpn1nA

"Svake godine naši stručnjaci pripreme Edukacijski paket koji vam stoji na raspolaganju besplatno za korištenje i dostupan je na službenoj stranici Centra za sigurniji Internet te vam ispod navodimo link preko kojega možete lako pristupiti Edukacijskom paketu", poručuju u priopćenju.

- Link na Edukacijski paket: https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljena su i 4 kratka, edukativna videa #mladipitaju, a teme i poveznice su:

1. Društvene mreže i mladi - https://youtu.be/-G0rqbLFIjg

2. Gaming - https://youtu.be/WUccQIJEmkg

3. Sigurnost na internetu kod djece vrtićke dobi - https://youtu.be/5eRpwAj4rIA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ovisnost o internetu - https://youtu.be/AEr0cU2VWeM

Prošle 2020. godine u obilježavanju Dana Sigurnijeg Interneta sudjelovalo je 568 ustanova, organizacija i institucija koje su se prijavile za aktivno sudjelovanje te su istima dostavljeni edukacijski paketi.

Također, na Dan Sigurnijeg Interneta, stranica www.dansigurnijeginterneta.org brojala preko 90.000 tisuća posjeta, a zabilježili smo i ukupan doseg od preko 300.000 posjeta na društvenim mrežama Centra za sigurniji internet. Iz godine u godinu, sve veći broj ljudi uključuje se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, a samim time se širi i svijest o važnosti sigurnog provođenja vremena u online okruženju.

Za više informacija kontaktirajte putem elektroničke pošte info@csi.hr.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba