BIZARNO

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Postoji sumnja da je došlo do propusta u radu jednog policijskog službenika koji je tog dana bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu

20.6.2022. u 23:07/ J.S.

Bizaran slučaj dogodio se prije mjesec dana na graničnom prijelazu Županja - Orašje, a sada će zbog toga jedan policajac na stegovni sud.

Ministar branitelja Tomo Medved morao je čekati u redu da bi prešao granicu. Međutim on nije kao i svi ostali građani Republike Hrvatske te će samo zato što je Medved čekao na granici, najmanje jedan policijski službenik završiti na stegovnom sudu, neslužbeno doznaje Telegram.

Sve se desilo sredinom svibnja, prelazak ministra preko granice bio je najavljen te je on trebao, kako je to u slučaju sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeći bez čekanja. To je ustvari prioritetni prelazak državne granice, ali došlo je do problema.

Image
OD IDUĆE GODINE

Novi sustav na granicama ipak ima izuzetke! Ovisno koji dokument prilože, državljani BiH neće uvijek platiti sedam eura

Image
OD IDUĆE GODINE

Novi sustav na granicama ipak ima izuzetke! Ovisno koji dokument prilože, državljani BiH neće uvijek platiti sedam eura

Na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH, ministar, njegov vozač i osiguranje morali su čekati da vozila ispred njih prijeđu u BiH, a tek onda oni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su "napokon" došli na red, policijska službenica koja je u tom trenutku bila u smjeni nije prepoznala Medveda te je zatražila dokumente i stavila ih na skeniranje, kao što je to i uobičajeno.

Telegram neslužbeno doznaje da je ministar Medved nazvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i tu je nastala panika. Voditelj smjene na granici Županje, ali i njegovi kolege morali su se pisano očitovati, a to su potvrdili i iz PU vukovarsko-srijemske.

Upravo se čita

Image
Pomozimo i mi!

Talijanski umjetnici velika srca Zagrebu poklanjaju spektakl u Lisinskom za pomoć djeci

Kažu da postoji sumnja da je došlo do propusta u radu jednog policijskog službenika koji je tog dana bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno da nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi Medvedovog prioritetnog prelaska granice. Za kolegicu koja ih je tražila dokumente tvrde - sve je u skladu s propisima.

"Nakon provedenog postupka utvrđivanja svih okolnosti postupanja policijskog službenika, poduzet će se odgovarajuće mjere", poručili su za policijskog službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će se radi toga što je Medved morao čekati nekoliko minuta, policajac, a inače i hrvatski branitelj, naći na stegovnom sudu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba