Izbori u HDZ-u

Medved u RTL-u Danas prozvao Kovača zbog neodgovornog ponašanja: 'Karneval je završio, neka se uozbilji'

25.2.2020. u 20:08/ Damira Gregoret, Vijesti.hr

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a ističe da je vrijeme da se počne govoriti o programima

HDZ je u utorak u središnjici u Zagrebu obilježio 30. godišnjicu Prvoga općeg sabora stranke. Obljetnica pada uoči unutarstranačkih izbora u stranci. Kandidat za predsjednika Miro Kovač pozvao je Andreja Plenkovića da povuče kandidaturu jer "HDZ ne može imati vodstvo slično SDP-u".

U razgovoru za RTL Danas, Plenkovićev kandidat za zamjenika predsjednika stranke Tomo Medved rekao je da je takva Kovačeva izjava u najmanju ruku - neozbiljna.

"Predsjednik Vlade, predsjednik stranke dobio je potvrdu više od 40.000 članova stranke za nastavak mandata (misli na potpise potrebne za kandidaturu, op. a.) i gotovo je neshvatjivo da Kovač daje ovako neodgovorne izjave. Pozivamo ga da se uozbilji kao i sve druge kandidate za dužnosti u stranci", rekao je Medved.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je prozvao Kovača zbog neodgovornog ponašanja i pozvao da se za vrijeme kampanje odgovorno ponašaju: "Neka predstave svoj program i više se usmjere prema ozbiljnim temama, kao što se ozbiljnim temama bave Andrej Plenković i Vlada. Neka barem predstave svoj program".

Na optužbe da Plenković vodi politiku sličnu SDP-u, Medved jasno ističe da "premijer Plenković vodi HDZ onako kako ga je pozicionirao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman".

Upravo se čita

Image
na tuđmanu

FOTO U Hrvatsku stigla dva Black Hawka iz SAD-a. Dočekao ih Banožić, Milanović bio 100 m dalje

"Ne znam čemu takve izjave. Karneval je završio, neka se uozbilje i počnu komunicirati svoje programe. Ovakvo komuniciranje i ovakvi nasrtaji ne vode nikamo", poručio je Medved.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba