otkriven kupac

Bivša Mesićeva vila odlazi u ruke čovjeka čija je firma upletena u aferu Fimi media

Image
Foto: Sanjin Strukic/Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon ponovljenog natječaja i snižene cijene, pristigle su četiri ponude, a najpovoljnija je bila od tvrtke Sjajna svjetlost

28.9.2018. u 19:17/ Vijesti.hr

Tvrtka Sjajna svjetlost, u vlasništvu Ruskinje Victorije Fedorove, za 5,5 milijuna kuna kupila je od države bivšu rezidenciju Stjepana Mesića u kojoj je bio njegov Ured bivšeg predsjednika RH, potvrđeno je Jutarnjem listu. 

Prema dostupnim podacima iz sudskog registra, spomenuta tvrtka osnovana je 7. rujna ove godine, stoga je jasno kako je osnovana upravo s namjerom otkupa ove nekretnine u Grškovićevoj 13. 

Direktor Sjajne svjetlosti je Zvonko Šarić, tvrtka je registrirana za kupnju i prodaju vlastitih nekretnina, a njen direktor povezan je s nizom tvrtki za nekretnine, između ostalog i s tvrtkom Vila Solar, koja stoji iza apartmanskog naselja u Brodarici, Šarić je i vlasnik i direktor tvrtke H.B. Inženjering, koja je, kako tvrdi DORH, bila uključena u aferu Fimi media, jer se i preko nje navodno izvlačio novac, a vlasnik je bio svjedok na sudu.

Ministarstvo državne imovine, nakon prvog natječaja na kojem se nije nitko javio za vilu, raspisalo je drugi natječaj 7. kolovoza i spustilo cijenu rezidencije za milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ponovljenog natječaja, pristigle su četiri ponude, a najpovoljnija je bila od Sjajne svjetlosti. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba