SJEDNICA VIJEĆA ZA NACIONALNU SIGURNOST

Milanović nakon dva dana dobio Plenkovićev odgovor i objavio što u njemu piše

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Predsjednik Republike je predsjedniku Vlade poslao poziv za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

22.10.2020. u 19:17/ Hina

Premijer Andrej Plenković obavijestit će predsjednika Zorana Milanovića o mogućem terminu sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kada Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti predloži odgovarajuće mjere, stoji u odgovoru premijera na pismo predsjednika Republike.

Image
ANALIZA DAMIRE GREGORET BOBIĆ

'Famozna kohabitacija između predsjednika i premijera odvija se, a očito će se i odvijati isključivo preko medija'

Image
ANALIZA DAMIRE GREGORET BOBIĆ

'Famozna kohabitacija između predsjednika i premijera odvija se, a očito će se i odvijati isključivo preko medija'

Iz Ureda predsjednika izvijestili su u četvrtak o zaprimljenom odgovoru premijera Plenkovića na pismo predsjednika Milanovića, koji su i objavili na svojim web stranicama "u cilju informiranja javnosti".

Predsjednik Republike Milanović je prije dva dana poslao pismo premijeru Plenkoviću, predloživši sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se razmotrio utjecaj radikalizacije na stanje sigurnosti, a nakon oružanog napada na Markovom trgu.

Premijer Plenković u odgovoru obavještava predsjednika Milanovića kako je Vlada na današnjoj sjednici donijela Zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu.

Tim Zaključkom je Vlada obvezala Koordinaciju za sustav domovinske sigurnost da na osnovu analize postojećeg stanja predloži mjere za sveobuhvatan, i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije, koji treba biti utemeljen na usklađenom i koordiniranom djelovanju svih nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti, na osnovu analize postojećeg stanja, predloži odgovarajuće mjere obavijestiti ću vas o mogućem terminu sazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost", stoji u odgovoru premijera Plenkovića predsjedniku Republike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
teška jesen

Riječanima na jesen prijeti veliko poskupljenje vode: Vodovodu struja porasla s 6,9 na 30,5 milijuna kuna!

Više s weba