presedan

Milanović nije pozvao ministra Banožića na promociju kadeta, a promijenio je i lokaciju

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Žestoki verbalni sukob traje 10-tak dana, nakon što je ministar obrane Banožić umirovio zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula

3.11.2021. u 13:54/ Hina

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović uručio je u srijedu u Uredu predsjednika činove i bodeže kadetima 14. naraštaja diplomskih i 15. naraštaja preddiplomskih sveučilišnih studija Hrvatskog vojnog učilišta koji su diplomirali u jesenskom roku na Sveučilištu u Zagrebu.

''Vi ste hrvatska vojna budućnost, a vaš prvotni zadatak je Hrvatska i domovina'', poručio je Milanović poručnicima koji su diplomirali na sveučilišnim studijima Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman". 

Milanović je najmlađim časnicima rekao kako će kao vrhovni zapovjednik voditi računa ''da se nađu tamo gdje se može najviše naučiti kako bi pomogli domovini, ali i da ih se ne izlaže nesmotreno i nepotrebno riziku od kojeg Hrvatska nema ništa i s kojima Hrvatska ne treba imati veze''.

''Hrvatska je obranjena. Da nije obranjena 1991. godine u nekoliko presudnih mjeseci, sve kasnije što je došlo poput slobode, neovisnosti, članstva u EU, osobne slobode i pravo da se traga za srećom, je tek tada postalo moguće. Vi ste nasljednici branitelja koji su najvažniji pripadnici našeg naroda u povijesti koja je duga'', izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENEZA SUKOBA

Ž. Antunović i F. Vidović za Direkt: 'Ako se ovo nastavi, doći će do polarizacije unutar vojske'

Image
GENEZA SUKOBA

Ž. Antunović i F. Vidović za Direkt: 'Ako se ovo nastavi, doći će do polarizacije unutar vojske'

Predsjednik i vrhovni zapovjednik OS RH je odlučio da se promocija kadeta ove godine održi u Uredu predsjednika RH, a ne na Hrvatskom vojnom učilištu (HVO) gdje se inače održava, a na promociju kadeta nije pozvan ministar obrane Mario Banožić.

Posljednjih tjedan dana traje sukob Milanovića i Banožića kojeg je predsjednik, uz ostalo, nazvao ''zlostavljačem vojske'' dok je ministar vrhovnom zapovjedniku poručio, uz ostalo, da je ''slučaj za psihijatriju''.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

Žestoki verbalni sukob traje 10-tak dana, nakon što je ministar obrane Banožić umirovio zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula. Nastavio se prošlog tjedna, predsjednik Milanović je ministru obrane zabranio obraćanje na svečanoj prisezi 32. naraštaja ročnika u vojarni u Požegi, a ministar Banožić je zatražio  smjenu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja "zbog nepoštivanja Zakona o obrani".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba