komentar predsjednika

Milanović poslao poruku Jeleniću: 'I mene su zvali u masone, ali ja se nisam htio pridružiti'

Image

Milanović pozdravio Počasno-zaštitnu bojnu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Tko god se odluči uključiti u takvo društvo, treba se dobro informirati o zakonu', kazao je Zoran Milanović

19.2.2020. u 12:45/ Vijesti.hr

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je u srijedu slučaj članstva glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u masonima.

"Prema masonima su vladale predrasude. U zapadnim su državama jedno, ali kod nas imaju auru mistike. Ako radite nešto u domeni represije, nepotrebno dovodite u pitanje svoju nepristranost. Tko god se odluči uključiti u takvo društvo, treba se dobro informirati o zakonu. Ne radi se samo o glavnom državnom odvjetniku nego o svim državnim odvjetnicima, zamjenicima državnih odvjetnika, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava", rekao je Milanović i dodao:

"Neka jako pripaze na to"

"Zvali su me u masone, ali ja se nisam htio pridružiti upravo zbog ovakvih stvari. Mnogi hrvatski velikani bili su slobodni zidari. U toj su se udruzi okupljali moćni ljudi. U SAD-u su praktički javna organizacija", rekao je Milanović te dodao da on nije nadležan za odlučivanje o Jelenićevoj sudbini te da će to raditi oni koji su nadležni.

"Moja poruka Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju utjecaj u državi koji se tiče novca - da jako pripaze na to", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIŽE POMOĆ

Hrvatska Turskoj šalje 40 spašavatelja. Trut: 'Oni mogu tragati i spašavati u najtežim uvjetima'

Više s weba