OGLAS

sjećanje na žrtve holokausta

Milanović uputio molbu HOS-ovcima: 'Ne radite to više, to je nacistički pozdrav'; Komentirao i Tušeka

27.1.2021. u 9:10/ Vijesti.hr

'Greška se ispravlja. Dogodilo se. Makni to, izbriši to. To je upravo ono što čini razliku između ozbiljne države i neozbiljne države', kazao je Milanović


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Sabora Goran Jandroković, potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sudjelovali su kod skulpture "Mojsije“ na Židovskom groblju na Mirogoju polaganju zajedničkog vijenca predsjednika RH, predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednika Vlade RH.

Nakon polaganja vijenca, predsjednik Milanović je dao izjavu.


Komentirajući nedavni incident kad je napustio obilježavanje akcije Maslenica zbog natpisa ZDS na odorama HOS-ovaca, predsjednik je uputio "molbu ljudima iz HOS-a da to više ne rade."

"Taj pozdrav je nacistički pozdrav i prlja sve ono što su oni radili. Ali to je molba, ja to ne mogu fizički spriječiti", kazao je.

Na pitanje kako to spriječiti, rekao je:

"Obrazovanje, ponavljanje, edukacija, ne indokrtinacija i ne agitprop. U Njemačkoj je to trajalo 25 godine, prije nego se sistemski prve generacije dječaka i djevojčica krenulo obrazovati. Te stvari ne idu preko noći", rekao je Milanović.

O Tušeku

Predsjednik je potom komentirao i slučaj HDZ-ova zastupnika Žarka Tušeka. Kazao je kako je korupcija kazneno djelo, a politička korupcija, kaže, ne zna što znači.


“Ne, to uopće nije trgovina utjecaja, to je anticipirana trgovina utjecaja. Ali dobro je da se vidi, da se vidi kojim metodama se služe političke stranke. To se više događa na lokalnoj i regionalnoj razini, ali ima i slučajeva na državnoj razini. Neka ukinu javne natječaje, neka ljudima ne mažu oči. Zna se vrlo dobro kako se na ta mjesta dolazi”, rekao je Milanović koji je potom spomenuo slučaj Željka Sabe.

“Mi smo imali slučaj kad gradonačelnik Vukovara nakon što je odležao u logoru, odležao godinu dana u zatvoru zbog toga što je nudio sudjelovanje u vlasti. Na ta mjesta će uvijek dolaziti ljudi uz potporu politike. Uvijek dolaze uz neku potporu politike”, tvrdi.

Kaže kako se ne radi o obrani Plenkovića i Tušeka, već je to pokazatelj kako sustav funkcionira.

“To nije normalno, to je jadno, ali prestanimo razgovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. To možda samo u Rusiji. Dosta je te hajke bilo”, kazao je na kraju predsjednik Zoran Milanović.


Upravo se čita

Image
BROJNA DOGAĐANJA

Od ljetne destinacije, sve više postajemo cjelogodišnji hit. Za blagdane se očekuje 600.000 noćenja turista

Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
još ne znaju što se dogodilo

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'


Više s weba