OGLAS

slučaj zamjene identiteta

Milinović o novom skandalu: 'Jako mi je žao!'

26.10.2011. u 15:45/ E.M.

Ministar zdravstva izrazio je žaljenje zbog strašnog skandala u dubrovačkoj bolnici gdje su liječnici pacijentici zabunom odstranili bubreg. Čitav slučaj istražuje Hrvatska liječnička komora, a dokumentacija je poslana i DORH-u.


Ministar zdravstva Darko Milinović zgrožen je činjenicom da je u dubrovačkoj bolnici liječničkom pogreškom došlo do zamjene identiteta dviju pacijentica.

Potpredsjednik Vlade, koji danas boravi u Vukovaru, izjavio je kako je na Hrvatskoj liječničkoj komori da odluči o stegovnom postupku, a ministarstvo je svu dokumentaciju prekjučer poslalo i DORH-u kako bi se vidjelo ima li osnova i za kaznenu odgovornost.

Milinović je rekao i da je odmah, čim je doznao za slučaj koji se dogodio 29. rujna, već sljedeći dan zatražio svu medicinsku dokumentaciju i provođenje unutarnjeg nadzora u bolnici, a izrazio je žaljenje pacijentici i obitelji.

Podsjećamo, u dubrovačkoj Općoj bolnici liječnici su jednoj pacijentici odstranili potpuno zdrav bubreg. Do toga je došlo jer su se u bolnici u isto vrijeme nalazile dvije žene sličnih imena i istih prezimena, ali s potpuno različitim dijagnozama.

Nesretna 56-godišnja pacijentica kojoj je odstranjen bubreg čekala je na operaciju kralježnice. Srećom, druga žena nije operirana.

"Bio sam šokiran! Hvala Bogu, pacijentica je dobro!", bila je prva reakcija ministra.

Slučaj u dubrovačkoj bolnici u proceduri je Hrvatske liječničke komore i povjerenstva za stručni nadzor koje će, nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i prikupljenih očitovanja liječnika, donijeti sud o cijelom slučaju, doznaje se od predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK) dr. Hrvoja Miniga.U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'TO JE OBAVEZA'

Jandroković o plaćanju troškova navijača iz grčkih zatvora: 'Država mora brinuti o svojim državljanima'


Više s weba