PUTEM KOLEGICA

Miljević potvrdio za RTL.hr! Mamić je tužio Hrvatsku: 'Učinio je to par dana prije isteka roka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smatra kako suđenje osječkih sudaca koje je sam korumpirao nije bilo pravedno

10.5.2022. u 20:19/ Matea Vidić

Zdravko Mamić, osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa podnio je tužbu Europskom sudu za ljudska prava, potvrdio je to za RTL.hr Veljko Miljević, zagrebački odvjetnik koji je zastupao Mamića, a koji je tužbu najavio još u studenom, gostujući u RTL Direktu.

Sudu u Strasbourgu naime tvrde kako slučaj protiv Mamića na Županijskom sudu u Osijeku, na kojem je na kraju i osuđen na šest i pol godina zatvora, nije pravedan.

Mamić je tako tužio Hrvatsku zbog povrede prava na pravično suđenje, ali i zbog kršenja presumpcije nedužnosti, kao i zbog nezakonitog oduzimanja imovine od supruge. Podsjetimo, Ustavni je sud odbio Mamićevu tužbu oko osječkih sudaca istaknuvši kako ih je sam korumpirao. Zaključili su da se temeljem toga ni ne može žaliti na njihovu pristranost.

U konačnici, u njegovo ime tužbu Europskom sudu za ljudska prava podnijele su odvjetnice Lidija Horvat i Sandra Marković.

Image
'TO NE BI BILO USTAVNO'

Miljević o najavi da će građani morati sami plaćati testiranje: 'Ne bih rekao da je to moguće. Tu će biti posla za Ustavni sud'

Image
'TO NE BI BILO USTAVNO'

Miljević o najavi da će građani morati sami plaćati testiranje: 'Ne bih rekao da je to moguće. Tu će biti posla za Ustavni sud'

Miljević za RTL.hr govori kako su slučaj zaprimile sredinom prosinca i od tada na njemu rade, a iskoristile su, govori i njegove materijale od prije jer to tamošnji sud i zahtjeva.

Mamić je, dodaje, tužbu podnio u zakonskom roku od šest mjeseci jer još spada u onu kategoriju po starom roku. Novi je, pojašnjava, od 1. veljače skraćen za četiri mjeseca. U konačnici, tužba je predana par dana prije isteka roka.

"Ja sam slučaj primio 16. studenog, otprilike tad su i kolegice, a Mamić ni ne znam je li ga primio, je li mu pokušano uručenje. Stav je Europskog suda da je to trebalo učiniti", rekao je.

Naposljetku kaže kako su tužbu predale kolegice Horvat i Marković te kako se one bave pretežno time.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
APEL PSIHOLOGINJE

Nitko nije stigao po djevojčicu u vrtić (6), a sad je ni jedna ustanova neće: 'Sjedi u mom uredu i igra se prstićima'

Više s weba