investija od 400 mil. kn

Ministar Butković: Brza cesta Zagreb - Bjelovar bit će gotova za 30 mjeseci

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Butković očekuje da u listopadu počnu radovi na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom, na podravskom kraku brze ceste

29.9.2022. u 14:04/ Hina

Bjelovarsko-bilogorska županija do kraja godine više neće biti jedina u Hrvatskoj bez ijednog kilometra brze ceste, rečeno je u četvrtak na službenom početku radova na preostalih 12 kilometara prometnice, koja bi u roku 30 mjeseci trebala spojiti Zagreb i Bjelovar.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je riječ o investiciji od 400 milijuna kuna, a brza ceste neće završiti u Bjelovaru, nego će se nastaviti preko Virovitice do granice s Mađarskom u Terezinom Polju.

Što se tiče Bjelovara, brza cesta bit će dvotračna, a ne četverotračna te će imati dva izlaza, jedan u prigradskom naselju Gudovac, a drugi u prigradskom naselju Korenovo.

Butković očekuje da u listopadu počnu radovi na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom, na podravskom kraku brze ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak posebno je istaknuo značaj izlaza brze ceste u prigradskom naselju Korenovo, gdje je upravo u tijeku projektiranje 80-ak hektara velike poduzetničke zone, koja bi trebala biti u funkciji 2025. godine paralelno s dolaskom brze ceste u Bjelovar.

Image
okupio ministre

Plenković na sjednici Vlade: 'Ponovno smo osigurali mir našim građanima'

Image
okupio ministre

Plenković na sjednici Vlade: 'Ponovno smo osigurali mir našim građanima'

„Stavljanjem poduzetničke zone u funkciju očekujem da se u Bjelovaru otvori tisuću - dvije novih radnih mjesta, što je izuzetno značajno za ovaj kraj”, poručio je Hrebak dodavši kako se na projektu brze ceste prema Bjelovaru nije napravilo ništa od 2011. do 2016. godine, a od tada je dinamika puno bolja.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Svečanosti otvorenja radova nazočili su premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba