KORONA U ŠKOLAMA

Ministar Fuchs: 'Nisu vam škole kafići da ih se može samo tako otvarati i zatvarati preko noći'

18.3.2021. u 12:55/ RTL Vijesti

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prije sjednice Vlade komentirao je epidemiološku situaciju u školama

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prije sjednice Vlade komentirao je epidemiološku situaciju i kazao da su uskršnji praznici definirani planom i da jedino Ministarstvo može produžiti ili skratiti praznike. 

"I dalje mislimo da je dobar pristup koji smo dosad vodili jer u slučaju pogoršanja u pojedinoj županiji, škole mogu prijeći na C model. Tada će efekt biti isti, a djeca ne gube ništa od broja sati i izvođenja nastave", rekao je Fuchs. 

"Jučer smo se dogovorili s Primorsko-goranskom županijom da oni prijeđu na C model, odnosno on line nastavu, za više razrede osnovnih škola i sve razrede srednjih osim maturanata. Takav model se može primijeniti i u ostalim županijama", kazao je i dodao da u Hrvatskoj imamo 640 djece pozitivnih, a na pet županija otpada 67 posto tih učenika. 

Image
epidemija koronavirusa

Stožer objavio brojke: Imamo 1197 novozaraženih, preminulo je 17 osoba

Image
epidemija koronavirusa

Stožer objavio brojke: Imamo 1197 novozaraženih, preminulo je 17 osoba

"Ostali dijelovi Hrvatske su još uvijek dobri. Mislim da treba pratiti što se zbiva i reagirati. Nije to tako jednostavno zatvoriti školu. Nisu vam škole kafići da ih se može samo tako otvarati i zatvarati preko noći", kazao je Fuchs. 

"Ako je situacija dobra, šteta je djecu držati izvan škole", kazao je Fuchs te je dodao da se dijete testira odmah čim se pojave neki simptomi. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ima i stranih vlasnika

Kao s razglednice, ali ova gradnja je bespravna. Bageri Državnog inspektorata sad su na Čiovu

Više s weba