GOSTOVAO U RTL-U DANAS

Ministar Horvat za RTL nakon izlaska iz samoizolacije: 'Podnio sam to relativno teško. Kriza počne obično sed...

8.9.2020. u 18:40/ Vijesti.hr

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine rekao je da će Vlada prihvatiti 30-ak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat gostovao je u RTL-u Danas

S obzirom da je ministru ovo bio prvi javni događaj na kojem se pojavio nakon samoizolacije, on je na početku opisao kako mu je bilo zatvorenom. "Ti dani su bili ispunjeni intenzivnim radom na Zakonu koji je u ovom trenutku najbitniji prioritet ove Vlade. Želimo oformiti sustav pomoću kojeg ćemo što prije startati s obnovom grada Zagreba", rekao je. 

Na pitanje kako je biti u samoizolaciji, rekao je: "Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško.Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilo jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene", kazao je dodao da bi ta rasprava o Zakonu o obnovi izgledala drugačije da je on mogao braniti zakon. 

"Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će prihvatiti 30-ak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba 

Govoreći o zakonu kazao je da je na njega podneseno 183 amandmana. "Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otićis prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti", kazao je Horvat. 

"O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve", zaključio je.

Upravo se čita

Image
IMA IH NA OKU

Ronaldo prati samo 5 Hrvata: Modrić i Kovačić su tu, ali preostala trojka će vas iznenaditi

Više s weba

Pročitajte još

Image
8. veljače

Raste gotovo 500.000 mirovina, neke i za 200 eura. Poznato i kad kreće isplata

Više s weba