uskoro kninski prijem

Ministara večeras u Kninu nema jer imaju drugih obaveza, premijer tvrdi ta je tema nebitna. Kninjani tužni

4.8.2022. u 19:13/ Andrijana Čičak Božić

Do sada je prijem organizirala Vlada, odnosno tri ministarstva, a nakon prošlogodišnjeg skandala s pozivima, preuzeo je Ured predsjednika

Kninska tvrđava uoči Dana pobjede ponovno je kamen spoticanja Vlade i Predsjednika. Iako se ondje očekuje 300-njak uzvanika, među kojima ratni zapovjednici i strani vojni atašei, nitko od ministara neće doći iako su pozvani. Svi oni drže se priče da imaju već ispunjen raspored, što podrazumijeva i HDZ-ov stranački sastanak, a u Knin su poslali izaslanike. Ipak, izjava premijera sve govori.

Zoran Milanović prije prijema u Kninu vojnim helikopterom prvo je sletio u Sinj u rodno mjesto svojeg oca i to prilično ležerno - u kratkim hlačama i natikačama.

Na kninskoj tvrđavi gdje se očekuje oko 300 uzvanika, neće biti niti jedan od pozvanih ministara jer baš sva trojica imaju druge obveze.

"Ne, nije bojkot", poručio je ministar Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za premijera, to je nebitna tema.

"Nema nikakvog sukoba, postoji predsjednik koji ne čestita Dan državnosti svojim građanima i većina medija to odšuti kao normalno, vi sada meni koji nisam ni pozvan postavljate pitanje o jednom prijemu to nisu iste stvari", kazao je premijer Plenković.

Upravo se čita

Image
policija istražuje

Lovca ubio vlastiti pas? Išli u lov pa nastradao prilikom spremanja opreme

Image
nekoć važno prometno čvorište

Danas slave, prije par dana bačeni u očaj. Kninu ukinuta autobusna linija, još samo mogu do Zagreba, Beograda i BiH

Image
nekoć važno prometno čvorište

Danas slave, prije par dana bačeni u očaj. Kninu ukinuta autobusna linija, još samo mogu do Zagreba, Beograda i BiH

O kakvom se pretrpanom rasporedu ministara radi? Banožić je jutros na svečanoj akademiji u Zagrebu podijelio nagrade, Božinović i Medved bili su u Splitu. Večer će provesti u Šibeniku s premijerom i ostalim ministrima i to prvo je na redu:

"Uručenje nagrada učenicima srednjih škola cijele Hrvatske za najbolju priču o Domovinskom ratu. Nazočit će premijer i nekoliko ministara. Doći će djeca, roditelji i mentori", izjavi je Tomo Medved (HDZ), ministar hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kad počinje kninski prijem u 20 sati, ministri i premijer imaju zakazanu HDZ-ovu koordinaciju.

"Mi imamo svoj program, sutra je Dan pobjede praktički će cijela Vlada biti u Kninu kad treba biti", kazao je premijer Plenković.

Ništa sporno ne vidi ni ministar Banožić.

"Predsjednik Republike želi svojatati događaj OK, evo događaj je tu, dobio je svu podršku, ne može reći da ga se opstruira, ili nešto što se isto tako pokušalo plasirati. Ministarstvo obrane ima svoje izaslanike", izjavio je Mario Banožić (HDZ), ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je prijem organizirala Vlada, odnosno tri ministarstva, a nakon prošlogodišnjeg skandala s pozivima, preuzeo je Ured predsjednika.

"Nemam ja nikakav problem da to predsjednik organizira, samo ne tako da to radi Hrvatska vojska kao najamna snaga pa naprimjer vojska postavlja daske, pa ih skida, vojska je tu da pripomogne, ali nisu najamni radnici", tvrdi ministar Banožić.

Ovako je bilo prošle godine, bili su i Milanović i Banožić, kao i godinu prije. A najveselije je bilo 2019.

Ministri Krstičević i Božinović tada su se držali ruku pod ruku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović pa su zajedno i zapjevali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslaganje državnog vrha rastužilo je i Kninjane jer smatraju da ništa ne bi trebalo umrljati proslavu operacije Oluja.

"Čudno, kakav si ti ministar obrane da nećeš doći, ti svoj posao, on svoj, ali sramota", poručuje Mirko Franić iz Knina.

Jer slažu se svi Oluja je ponosni trenutak zauvijek urezan u hrvatsku povijest, i slavit će se i kad sadašnjih posvađanih državnika više ne bude.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba