Rasprava ne jenjava

Ministarstvo hrvatskih branitelja odgovorilo na polemike oko organizacije obljetnice Bljesak

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Rasprava oko Milanovićevog odlaska sa ceremonije još nije utihnula

2.5.2020. u 21:40/ Vijesti.hr

Ministarstvo hrvatskih branitelja odgovorilo je u priopćenju na raspravu oko obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima.

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved je nakon incidenta u Okučanima na obilježavanju Bljeska i Milanovićevog odlaska, rekao da se sve koordiniralo i usklađivalo s Uredom predsjednika, Ministarstvom obrane te Ministarstvom unutarnjih poslova.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na različite medijske napise i tvrdnje koje se pojavljuju u javnom prostoru vezano za organizaciju obilježavanja 25. VRO Bljesak, a posebno u kojima se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved proziva za laži i manipulacije, Ministarstvo hrvatskih branitelja u cilju pružanja točne informacije javnosti dostavlja svoje očitovanje s obzirom na to kako je Ured predsjednika Republike Hrvatske bio upoznat s detaljima organizacije te sudjelovao u prijedlozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pripremni sastanak za organizaciju 25. obljetnice VRO Bljesak održan je u Ministarstvu hrvatskih branitelja u srijedu, 15. travnja 2020.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, posebni savjetnik predsjednika RH za veterane Domovinskog rata umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković te ostali koji su sudjelovali u organizaciji (MUP, HRT, Glavni Stožer OS, Općina Okučani itd.).

Upravo se čita

Image
potrošački šušur

Advent u punom sjaju, ugostitelji potvrđuju: Nismo mogli proizvoditi, koliko se troši!"

Nakon sastanka svi sudionici dobili su zapisnik te se daljnja komunikacija oko organizacije odvijala putem elektroničke pošte i telefonskih poziva.

Dan prije službenog obilježavanja, u četvrtak 30. travnja 2020., provedena je sigurnosno-protokolarna prethodnica u Okučanima kojoj su nazočili djelatnici Ureda predsjednika te na kojoj je, kao što je uobičajeno, završno usuglašen program, pozicije, vremenik te potvrđen način obilježavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističemo kako je polaganje vijenaca članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te hrvatskih branitelja prije državnog izaslanstva posljednjih godina postalo praksa na obilježavanjima na kojima se komemoriraju poginuli hrvatski branitelji.

Također, zajednički vijenac Republike Hrvatske uvriježeno je pravilo posljednjih godina, stoga ne postoji nužnost za takvim prijedlozima. Navedeno je vidljivo iz svih ranijih objava o komemoracijama.

Napominjemo još jednom kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzelo sve iz svoje nadležnosti organizacije obilježavanja te kako nema zakonske ovlasti utjecati na način odijevanja na javnim površinama i javnim skupovima", poručili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba