Apsurd

Ministarstvo poduplalo broj radnika, pa smanjili broj prijema za građane kako bi resteretili te zaposlenike

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Goran Marić odlučio znatno smanjiti broj sati koje će državni službenici tjedno provoditi u direktnom kontaktu sa strankama

4.7.2019. u 8:49/ Hina

U Ministarstvu državne imovine udvostručili su broj zaposlenih, a termine za prijem građana prepolovili su pa ih sada primaju samo dva puta tjedno, objavio je u četvrtak Jutarnji list.

Dnevnik navodi da od ovog mjeseca građani više neće svakodnevno čekati u Ministarstvu državne imovine jer je ministar Goran Marić odlučio znatno smanjiti broj sati koje će državni službenici tjedno provoditi u direktnom kontaktu sa strankama.

Prema postojećem Pravilniku o unutarnjem redu Ministarstva, donesenom u travnju 2017. godine, birokrati iz ove institucije bili su dužni stranke primati svakog radnog dana i to u periodu od 8.30 do 11.30 sati, dakle tri sata dnevno. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjenom Pravilnika koju je ministar Marić donio 14. lipnja ove godine, izmijenjen je stavak kojim se uređuje vrijeme primanja stranaka te od 1. srpnja ove godine u njemu stoji da su službenici Ministarstva dužni primati stranke samo dva dana tjedno - utorkom i četvrtkom od 13.30 do 16 sati.

Žele rasteretiti zaposlenike

Umjesto 15 sati tjedno, koliko je to uobičajeno iznosilo do kraja lipnja, radno vrijeme za primanje stranaka i građana u Ministarstvu državne imovine sada će biti skraćeno na samo pet sati tjedno, a izmjene Pravilnika potom su bez ikakve riječi objašnjenja javno objavljene na stranicama Ministarstva, navodi Jutarnji list. 

Upravo se čita

Image
htjela se narugati?

Djevojka optužena za dilanje tvrdi da je lagala i kupcima podvalila čajeve i duhan

U odgovoru tom dnevniku Ministarstvo državne imovine priznalo je da su se na izmjene odlučili kako bi rasteretili zaposlenike, ali ističu i da će to omogućiti kvalitetniju uslugu građanima i strankama.

U Ministarstvu pojašnjavaju da će “navedenom promjenom postići optimalan razmjer te da će u konačnici podjednako biti zadovoljni i građani koji osobno dolaze po informacije, kao i oni koji zovu putem telefona, dok će službenicima istovremeno ostati tri radna dana u tjednu za nesmetan rad na predmetima, a koji im je prijeko potreban s obzirom na broj predmeta", piše Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, ponedjeljak će možda biti neradni dan

Više s weba