Borba protiv korupcije

Ministrica Divjak poručila da su pronašli još dvije lažne isprave: 'Moramo imati povjerenje u sustav'

Image
Foto: Facebook

Javnosti se obratila putem Facebooka i upozorila kako se treba boriti protiv korupcije

9.12.2019. u 11:52/ I.Š.

Ministrica obrazovanja i znanosti na Međunarodni dan borbe protiv korupcije podsjetila je da svi moraju imati povjerenje u sustav. Početkom ove godine pokrenula se akcija provjere službenih isprava, svjedodžbi i diploma. Do sada je pronađena 31 lažna službena isprava

Poručila je kako su nedavno otkrili još dvije lažne isprave. Sveukupno je ove godine pronađeno 18 diploma te 13 lažnih svjedodžbi

Novootkrivena, 30. po redu diploma odnosi se na lažnu ispravu Filozofskoga fakulteta u Novome Sadu, a osoba je u osnovnoj školi predavala engleski jezik više od 20 godina, 31. isprava odnosi se na lažnu svjedodžbu kuharice. 

"Važno je da obilježimo Međunarodni dan borbe protiv korupcije na način da budemo svjesni za što je svatko od nas odgovoran u svakom sustavu, kako bismo uspjeli u tome da imamo nultu stopu tolerancije na bilo kakav oblik korupcije. Posebno je to važno za sustav odgoja, obrazovanja i znanosti gdje građani, učenici, studenti - svi moraju imati povjerenje u sustav", poručila je ministrica Blaženka Divjak putem Facebooka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za postupak provjere nadležni su ravnatelji škola koji su sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju kao poslovni i stručni rukovoditelji odgovorni za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove.


Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Više s weba

Pročitajte još

Image
'bojimo se širenja'

U Splitu se pojavio svrab, zaražena djeca. Karin pozvala roditelje da cijepe djecu

Više s weba