vrije u hdz-u

Miro Kovač tvrdi da mu prijeti Vladimir Šeks: 'Poručio je da će mi nakon izbora trebati odvjetnik'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/Marko Prpic/PIXSELL

Upozorava da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu

19.2.2020. u 16:54/ Hina

Kandidat za predsjednika HDZ-a i saborski zastupnik Miro Kovač izjavio je u srijedu da bi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trebao dati ostavku jer je nanio štetu ugledu državnom odvjetništvu, no smatra kako je zanimljiv trenutak u kojem se rasplamsala afera.

"Ovo je sada zaista prozirno. Jelenić je predložen od Vlade da bude državni odvjetnik i valjda se trebalo znati kojoj organizaciji pripada. Sada se njega proziva masonom i radi toga se njega želi razriješiti dužnosti državnog odvjetnika", rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

"Mala djeca vide da se želi voditi neka antimasonska politika, želi se približiti Katoličkoj crkvi zbog priče oko Istanbulske konvencije. Meni je to sve skupa malo infantilno, baš u ovom trenutku kada imamo unutarstranačke izbore u HDZ-u imamo aferu s Jelenićem”, ustvrdio je Kovač.

Ističe da Jelenić treba dati ostavku zbog nanošenja štete ugledu DORH-a i ponašanja u priči s Nikicom Gabrićem, ali svođenje svega na borbu protiv masona je "infantilno i neukusno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba gledati meritum stvari, a ne glumiti velike borce protiv masona i pokušati se na taj način približiti Katoličkoj crkvi, dodao je.

Zbog izbora se ljude ucjenjuje

Kovač se osvrnuo i na događanja u HDZ-u ustvrdivši da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

"Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, raznim natječajima, to je činjenica. Ljudima u mom stožeru se prijetilo, to je činjenica, širem članstvu nije jednostavno", kazao je.

Također je rekao da mu je u utorak na obljetnici HDZ-a na Trešnjevci Vladimir Šeks, "koji je mentor Plenkovića", poručio da će trebati odvjetnika nakon unutarstranačkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je cjelokupan procesu unutar HDZ-a važan ne samo za HDZ i demokraciju u HDZ-u, nego i za jačanje demokracije u Hrvatskoj.

"Nakon 15. ožujka, nakon pobjede naše opcije za promjene, koja je nužna ne samo zbog HDZ-a nego zbog Hrvatske, ništa više neće biti isto. Neće biti sijanja straha i pobijedit će sloboda mišljenja i savjesti", poručio je Kovač.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nisu zadovoljni

Međunarodne organizacije za ljudska prava osudile ulazak RH u Schengen. Jedna stvar im smeta

Više s weba