nakon napada

Mojmira odgovorila premijeru: Nismo pristrani i nismo se rugali Davoru Filipoviću. A za odabir kandidata koji...

thumbnail
31.5.2021. u 22:50/ RTL Direkt

Odgovorila je i Škori; 'Ako se koriste izmišljotinama, ako straše, onda nije ljevičar onaj tko ih na to upozori. Nego samo novinar'

Andrej Plenković, koji se u dosad neviđenoj maniri okomio na medije, koje je optužio da sami i putem plaćenika namjerno ponižavaju HDZ-ove kandidate. 

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu, kao slučajno, govorili ime ne bi li ga dezavuirali.
Kako vi znate...?
Znam, naravno da znam.
Otkud vam to da je to rađeno namjerno?
Pa više nego očito je, vidi se iz aviona. Ne može se baš slučajno govoriti krivo ime čovjeku kojeg zovete. Tu bozu se može prodavati samo nekome naivcu ili nekome tko je malouman. Ta vrsta bezobrazluka i medijske agresije koja je išla prema Filipoviću nije profesionalno, objektivno i nepristrano novinarstvo. Ako neki zovu ljude u emisije kao goste da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći krivo ime, onda narod mora znati - ako odete kod nekoga na RTL u goste tko ima takvu emisiju, onda znate da idete lijevom novinaru, lijevom uredniku koji vas neće tretirati profesionalno, nepristrano i neutralno, nego će vam namjestiti zamku ne bi li vas dezavuirao.

"E sad. Ako niste uspjeli iščitati što je premijer mislio, jedan od tih bezobraznih pristranih divljaka - sam ja. Istina je da sam jednom prilikom slučajno, rekla Vinko umjesto Davor. Iz aviona je očito da je to bio lapsus, za koji sam se odmah ispravila čak i ispričala. S time da je to bilo svega 3 tjedna nakon što je HDZ predstavio svog dotad prilično nepoznatog kandidata za gradonačelnika. A druga netočna stvar je da je to bilo namjerno ruganje njemu u lice, točno je da gospodin Filipović tada uopće nije bio gost u studiju", rekla je urednica i voditeljica Direkta Mojmira Pastorčić. 

Image
Nakon izbora

Plenković: Kad Milanović napada medije, to je stil. Kad ja govorim istinu, ja sam Lukašenko. Ne dam dvostruke kriterije

Image
Nakon izbora

Plenković: Kad Milanović napada medije, to je stil. Kad ja govorim istinu, ja sam Lukašenko. Ne dam dvostruke kriterije

Ponovno smo poslijepodne pitali premijera o ovom lapsusu i njegovom napadu na medije, koji je u međuvremenu osudio i RTL i HND. Plenković je i dalje uvjeren u urotu, ali izgleda nije problem u tome što sam ja rekla Vinko, nego je problem što su Filipovića navodno svi zvali Damir.

A Bačić?

Postoji još jedan ljevičar koji je bezobrazan i ruga se u lice Filipoviću. To je HDZ-ov Branko Bačić koji se također, i to još puno gore, zabunio kada je spominjao Filipovića.

"Vratimo se mi na gospodina Davora FiIlipovića, koji je, kao i svi drugi kandidati za zagrebačkog gradonačelnika, bio gost Direkta. Makar premijer misli da nije tretiran profesionalno, da smo mu namjestili zamku, pozivam i premijera i vas da pronađete razgovor od 10 minuta na našim stranicama i javite što to nije bilo profesionalno. Mpžda što smo ga se usudili pitati što je mislio kad je obećao tvornicu cjepiva. Ili što smo koji tjedan poslije pitali Krešu Macana je li mu to štetilo ili koristilo", rekla je Mojmira.

Tvornica za cjepivo. Puno je bilo govora o tome. Doista ste mislili na cjepivo protiv karcinoma ili ne?

''Svatko onaj tko je htio čuti što sam govorio mogao je čuti da sam govorio o tvornici cjepiva protiv Covida koja će se bazirati na najmodernijim tehnologijama", rekao je. 

Postali ste zvijezda internetskih šala?
Da meni je smiješno.

Ni naši analitičari nisu premijeru po volji

Ali ni naši analitičari nisu premijeru po volji. Zamislite, usudili su se kritizirati HDZ-ovog kandidata.

"Umjesto Puhovskog, kojeg je protjerao s RTL-a Milanović, sad su angažirali Lalića, kojem daju pare ne bi li dva dana prije izbora gadio Filipovića na najgori mogući način. To nisu nepristrani mediji. To su plaćenici, zaduženi da gade jednu političku opciju. To je sve istina", rekao je Plenković.

"Nisam čula za praksu da se televizijske kuće moraju pravdati premijeru zašto uzimaju kojeg analitičara. Ali, da. Krešo Macan i Dražen Lalić gostovali su u Direktu, i istu večer kada su se na RTL-u sučelili kandidati prije prvog kruga. Tu večer, Davor Filipović, kontinuirano je prekidao Tomislava Tomaševiča, da ga je i voditeljica sučeljavanja opominjala. A ako vas sjećanje služi, HDZ-ov kandidat u prvom je krugu Tomaševića napadao da nikada ništa nije radio, da se bori za prvo zaposlenje, da dobiva milijune iz inozemstva, i zapravo započeo ono što je Miroslav Škoro nastavio u drugom krugu. Ovo je bio Lalićev komentar. 

"Nemaju ga na čemu napasti i onda spominju da je bio aktivist. A treba biti ponosan da je aktivist. On je bio aktivist i njemu govoriti da nema radnog staža a to je bez osnove, to su riječi očajnika. A Filipović koji nema elementarne pristojnosti on prekida i napada suparnika i on je toliko loš izbor HDZ-a da HDZ izgubi bar 100 glasova kad otvori usta. Jedini način da on uđe u drugi krug je slabost suparnika".

Upravo se čita

Image
TRAGEDIJE KOD VENECIJE

Talijanski mediji objavili identitet hrvatskog para: Antonela je bila trudna, vjenčali se prije samo 3 tjedna

"Na premijerovu žalost ovo se pokazala kao točna analiza. Filipović, za kojeg premijer kaže da je briljantan i superioran, ne da nije ušao u drugi krug, nije bio ni treći, nego četvrti u prvog krugu. A Plenkoviću za to što je za Zagreb i Split odabrao kandidate koji ne mogu pobijediti, nije kriv ni Bačić ni Lalić ni RTL ni ja - nego on sam. 
A Dražen Lalić kojeg premijer ove države naziva plaćenikom je profesor na Fakultetu političkih znanosti, koji predaje političku komunikaciju i izborne kampanje i stručnjak je u tom području. A plaćen je, kao što je normalno u svim medijima na cijelom svijetu, honorirati nekoga tko vam je službeni komentator izbora. S time da nigdje u svijetu, osim u zemljama koje nemaju demokraciju, nije normalno prozivati komentatore jer govore što vladajućima ne odgovara", rekla je Mojmira.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba