RASPRAVA U SABORU

Most: Nije nam dopušten uvid u potpise, kontrolne liste su uništene; HDZ: To je floskula

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Floskula je da je nešto uništeno i spin profesora Roberta Podolnjaka. poručio je Branko Bačić

13.2.2019. u 19:52/ Hina

Klub zastupnika Mosta u srijedu je zatražio stanku zbog "navodnog uništavanja kontrolnih lista i nemogućnosti uvida u potpise" na početku saborske rasprave o zaključku Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav prema kojem nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su pokušale inicirati građanske inicijative “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je taj klub tražio uvid u kontrolne liste od predsjednika Hrvatskog sabora i da im je odgovoreno da toga u Saboru nema, te da im nije dopušten uvid potpise.

"Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu i ovakav način ponašanja Vlade kojim je negirana volja 400.000 građana za raspisivanje  referenduma nama je neprihvatljiva", poručio je Grmoja tražeći stanku.

Ovo je udar na demokraciju, kontrolne liste su uništene, ne postoji dokaz o nevažećim potpisima, a ministar Lovro Kuščević je grobar referenduma, nadovezao se Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić (HDZ) poručio im je da je saborski Odbor za Ustav i Poslovnik predložio da se referendumi  ne provedu, ali ne zato što ta pitanja jesu ili nisu u skladu s Ustavom već zato što je utvrđeno da inicijative nisu prikupile dovoljan broj potpisa.

"Floskula je da je nešto uništeno i spin profesora Roberta Podolnjaka, ništa nije u procesu referenduma uništeno i u Saboru postoje svi potpisi, kako oni koji su pravovaljani, tako i oni netočni, svatko dobronamjeran može provjeriti koji su potpisi nevažeći" , kazao je Bačić.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba